Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoensbroek vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Hoensbroek? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is er al vanaf €72,50. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm werkt het beste om de zon en warmte te weren. Tevens geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je de wereld aan afzonderlijke combinaties. Via onze site check je een uitgebreid advies waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij bieden we gemiddelde tarieven en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Hoensbroek en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-hoensbroek

Zonnescherm laten plaatsen in Hoensbroek

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoensbroek via een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm juist geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Hoensbroek en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de vakmannen. Het installatiebedrijf levert het knikarmscherm of de shutters op de afgesproken plekken. Loop na of de totale constructie correct is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Hoensbroek

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Hoensbroek werkt erg goed om de temperatuur in de woning te beperken. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere artikelen zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 tot zo’n €2575. In het stukje hierna beoordelen we de meest geziene producten.

De pluspunten van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van 2 telescopische knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Noemenswaardig: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €825 t/m €2125.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Veel gekozen bij kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €475 en €1200.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Zeer windbestendig.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Hoensbroek is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 tot zo’n €1200.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De kosten liggen tussen de €250 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Hoensbroek.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Werkt inbraakwerend.

Koopgids markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen of restaurants. Ze beïnvloeden de sfeer van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten schommelen tussen de €730 – €1900.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Hoensbroek: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten liggen zo tussen de €330 tot €950. Bijgaand leggen we alles uit over de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn verschillende types zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, transparante, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €50,00 en €170.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoensbroek: heel simpel zelf te monteren.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en landelijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met een kostenplaatje van €115 tot zo’n €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met prijzen van €60 tot €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Hoensbroek: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel vormen en materialen zoals onder andere kunststof, PVC, bamboe, hout, stof. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op tarieven van €77,5 tot +/- €280.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals hout, aluminium, bamboe, stof, pvc. Handig voor lange / grote ramen en passen perfect bij een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hoensbroek op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, valramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen starten vanaf €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Hoensbroek zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: plissé hor, inzethor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €82,5 en lopen op tot €500.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei zaken: de productcategorie, de materiaalsoort, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. Hieronder bespreken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hoensbroek in juni 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€810 – €2275
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€375 – €1525
Screenstot 4 meter breed€265 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€325 – €1225
Rolgordijn200 x 100 cm€60 – €155
Lamellen180 x 180 cm€60 – €205
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €270
Plisségordijnen200 cm breed€105 – €310
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Hoensbroek. In de onderstaande tabel tonen wij een toelichting op de populairste merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, IKEA, Praxis, Hornbach en Formido, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Bol.com.
 • Bekijk ook: Husol, Toppoint, Weinor, Roma, Novoferm, Deponti en Copaco, Schlappi, Swela, Lumenguard, Dickson, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Heerlen

Goedkope zonwering kopen in Hoensbroek? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hierna bieden wij adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze website vergelijk je ook fabrikanten en winkels in Nuth, Amstenrade en Wijnandsrade.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de meest praktische zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering voor jouw pand hangt af van de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, dessins en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Hoensbroek?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde investeringen vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Zonnescreens €280 op basis van 1 raam. Kies je voor een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1200. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een basis rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €785). Alternatieve producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per raam). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de maximale lengte, soort bediening, materiaalgebruik, motiefjes en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Hoensbroek?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Hoensbroek. Er komt dan een gediplomeerde monteur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de installateur de producten op de juiste wijze monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met opwindmechanisme is acceptabel, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6430, 6431, 6432, 6433

Plaats een reactie