Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heilig Landstichting vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Heilig Landstichting? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is al verkrijgbaar voor €95,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. Tevens behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit geweldig veel afzonderlijke combinaties. Op deze pagina delen we een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze geven we gemiddelde kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Heilig Landstichting en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-heilig-landstichting

Zonnescherm laten plaatsen in Heilig Landstichting

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Heilig Landstichting via een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het geheel op de juiste wijze aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je gemakkelijk leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het gewenste model. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Heilig Landstichting en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de monteurs. De monteur monteert het uitvalscherm of de plissés zoals gewenst. Controleer of alles juist is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Heilig Landstichting

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Heilig Landstichting werkt het beste om de zon en warmte te weren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €225 t/m €2675. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest moderne keuzes.

Genieten van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw bij de muren. Noemenswaardig: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De tarieven liggen tussen de €825 en €2275.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €375 tot wel €1300.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Heilig Landstichting is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten liggen tussen de €300 tot €1125.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Tips voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 keuzes: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte prijzen liggen zo tussen de €280 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Heilig Landstichting.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Inbrekers buiten de deur houden.

De beste markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van de woning. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale prijzen variëren tussen de €740 tot zo’n €1675.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Altijd de juiste temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Heilig Landstichting: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties bedragen tussen de €310 tot €900. In de box hieronder beoordelen we de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, simpel op te hangen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verschillende dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei soorten zoals verduisterende, transparante, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €45,00 – €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heilig Landstichting: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en brocante uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie een kostenplaatje van €105 tot wel €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op onkosten van €55 oplopend tot €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Heilig Landstichting: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel dessins en materialen zoals onder andere aluminium, hout, PVC, stof, bamboe. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie een prijskaartje van €72,5 tot zo’n €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten van materialen zoals bamboe, hout, aluminium, stof, pvc. Perfect voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen starten bij gemiddeld €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Heilig Landstichting met exclusieve afwerking

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, dakramen, ronde ramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen starten bij om en nabij de €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €960.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Heilig Landstichting zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, plissé hor, rolhor, hordeur, voorzethor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen kleine dieren en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen starten vanaf €77,5 en kunnen oplopen tot €675.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd via velerlei keuzes: het artikel, het materiaal, de gewenste afmeting en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder bekijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Heilig Landstichting in juni 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2225
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€400 – €1400
Screens1 – 3 meter breed€255 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1350
Rolgordijn150 x 250 cm€50 – €140
Lamellen250 x 250 cm€45 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €220
Plisségordijnen170 cm breed€110 – €360
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Heilig Landstichting. In het overzicht hierna verstrekken we een toelichting op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei, IKEA & Formido, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Overige merken: Roma, Toppoint, Novoferm, Deponti, Weinor, Bece en Dickson, Schlappi, Sunway, Milano, Lumenguard, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Berg en Dal

Goedkope zonwering kopen in Heilig Landstichting? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hieronder vind je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website vergelijk je ook monteurs en verkopers in Eygelshoven, Millingen aan de Rijn en Weurt.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest populaire buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Zonwering offerte.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in meerdere kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Heilig Landstichting?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte prijzen helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €675. Screens €290 op basis van één kozijn. Kies je voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1100. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €675). Een basis rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €760). Alternatieve soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €110 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, het formaat, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, designs en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Heilig Landstichting?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Heilig Landstichting. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale vakman die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur de producten degelijk monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met slinger is voldoende, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon gaat schijnen gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6564

Plaats een reactie