Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Weurt vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Weurt? Zonwering is er voor binnen en buiten en is er al vanaf €67,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Soms geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit geweldig veel afzonderlijke producten. Op deze pagina check je een gratis keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien bekijk je gemiddelde kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Weurt en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Genieten van extra privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-weurt

Zonnescherm laten plaatsen in Weurt

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Weurt middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie goed bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk type systeem je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Weurt en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De montage-specialist hangt de screens of de jaloezieën zoals besproken. Check of alles juist is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Weurt

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Weurt is de meest efficiënte manier om het warme zonlicht in huis te blokkeren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse opties zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende dessins en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 tot wel €2525. In de koopgids hierna bespreken we de meest praktische toepassingen.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Belangrijk: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De onkosten liggen tussen de €925 tot €2125.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten liggen tussen de €300 t/m €1200.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Zeer windbestendig.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Weurt is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €275 t/m €1050.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte tarieven komen uit tussen de €250 tot zo’n €1400 voor rolluiken bestellen in Weurt.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van woningen. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De onkosten liggen zo tussen de €610 tot €1700.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Weurt: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €390 – €850. In het onderstaande stuk beoordelen we de meest interessante types.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, probleemloos te installeren, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je bestellen in tientallen kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn allerlei types zoals elektrische, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende en een duo rolgordijn. De kosten variëren tussen de €60,00 en €150.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Weurt: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en brocante ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €105 oplopend tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €60 tot wel €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Weurt: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Het aanbod bestaat uit oneindig veel vormen en materialen zoals o.a. bamboe, hout, kunststof, stof, PVC. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met onkosten van €65 tot zo’n €220.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals aluminium, hout, pvc, bamboe, kunststof. Toe te passen voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven beginnen bij circa €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Weurt op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsverwachtingen starten vanaf €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Weurt zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, lamellenhor, voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit type weert insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen starten vanaf €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, schuifraam, valraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende onderdelen: het model, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hieronder bieden wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Weurt in juni 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€875 – €2175
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1450
Screens300 cm – 400 cm breed€245 – €975
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1325
Rolgordijn150 x 250 cm€75 – €165
Lamellen250 x 250 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €250
Plisségordijnen100 x 180 cm€125 – €370
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Weurt. Hierna bekijk je informatie over de beste verkochte merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hubo, Hornbach, Karwei & FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Ook interessant: Toppoint, Novoferm, Bece, Roma, Husol, Deponti en Swela, Milano, Lumenguard, Dickson, Schlappi, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Beuningen

Goedkope zonwering kopen in Weurt? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder verstrekken we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website kom je ook in contact met montagepartners en winkels in Jabeek, Groesbeek en Bingelrade.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest gekochte zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras & Serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Weurt?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De verwachte investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Buitenscreens €275 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een normaal rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €800). Overige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €110 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. type systeem, de afmetingen, de keuzes in bediening, het soort materiaal, prints en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Weurt?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Weurt. In die situaties komt een gespecialiseerde installateur die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het product fatsoenlijk ophangen. Dankzij deze service geniet je altijd van fantastische zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6550, 6551

Plaats een reactie