Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ooij vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Ooij? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €72,50. Goede buitenzonwering als een markies is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit de wereld aan diverse producten. Via onze site kan je aan de slag met een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast bekijk je de huidige tarieven en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Ooij en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-ooij

Zonnescherm laten plaatsen in Ooij

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ooij via een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat de installatie op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Ooij en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf hangt het knikarmscherm of de jaloezieën zoals besproken. Ga altijd na of het netjes is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Ooij

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Ooij werkt erg goed om de warmte uit je huis te houden. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere artikelen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in diverse designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €275 tot wel €2750. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire systemen.

Het installeren van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Noemenswaardig: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte tarieven bedragen tussen de €850 tot zo’n €2225.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Moderne eigentijdse look.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven schommelen tussen de €475 tot €1200.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Ooij biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 tot zo’n €1125.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De totale investeringen variëren tussen de €340 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Ooij.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Investeren in markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van gebouwen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De kosten komen uit tussen de €710 tot zo’n €1875.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een heerlijke temperatuur in huis door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Ooij: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen bedragen tussen de €340 tot €975. In het stukje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire opties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig op te hangen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Men biedt verschillende types zoals lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, elektrische, verduisterende, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De prijzen bedragen tussen de €65,00 – €190.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ooij: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te koop in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en unieke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met prijsindicaties van €100 tot €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie onkosten van €60 tot zo’n €150.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Ooij: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld hout, PVC, stof, bamboe, kunststof. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan onkosten van €72,5 tot +/- €260.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van bamboe, hout, kunststof, aluminium, pvc. Geschikt voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven starten bij om en nabij de €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Ooij direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn relatief kostbaar. De onkosten starten bij om en nabij de €480 en kunnen oplopen tot €870.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Ooij zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: rolhor, hordeur, inzethor, plissé hor, voorzethor, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten vanaf €80 en lopen op tot €700.

 • Breed inzetbaar: valraam, draairaam, vast raam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei thema’s: de productcategorie, het soort materiaal, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Ooij in juni 2024.

Model zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€865 – €2175
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€370 – €1400
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€320 – €1325
RolgordijnTot 250 cm breed€50 – €155
Lamellen150 x 100 cm€80 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €270
Plisségordijnen150 cm breed€105 – €380
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Ooij. In de onderstaande tabel bieden wij details over de meest bekende merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei, IKEA en Formido, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Bol.com.
 • Overweeg ook: Weinor, Deponti, Bece, Toppoint, Husol, Roma & Swela, Lumenguard, Copaco, Milano, Sunway, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Berg en Dal

Goedkope zonwering kopen in Ooij? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder delen we contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker kom je ook in contact met monteurs en bedrijven in Millingen aan de Rijn, Erlecom en Ubbergen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de beste zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Zonnescherm.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw situatie komt tot stand door: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in veel kleuren, modellen en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Ooij?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €575. Buitenscreens €250 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1100. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een normaal rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €770). Voordelige keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €140 per raampartij). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar het model, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, prints en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Ooij?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Ooij. In dat geval komt in gediplomeerde monteur die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het zonnescherm volgens de documentatie bevestigen. Met deze klusservice ben je zeker van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met een handslinger is werkbaar, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6576

Plaats een reactie