Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Erlecom vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Erlecom? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is al verkrijgbaar voor €55,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt erg goed om zonnestralen te weren. In veel gevallen win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit enorm veel diverse oplossing. Via deze website delen we een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast bekijk je de huidige tarieven en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Erlecom en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-erlecom

Zonnescherm laten plaatsen in Erlecom

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Erlecom middels een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel juist vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel vakspecialisten uit de buurt. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het systeem. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en leukste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Erlecom en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de montagepartner. De professional hangt het terrasscherm of de duettes zoals besproken. Test of alles juist is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Erlecom

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Erlecom is praktisch om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel opties zoals het rolluik schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende vormen en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €350 t/m €2725. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne oplossingen.

Koopgids terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Disclaimer: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De totale investeringen liggen zo tussen de €925 tot wel €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Moderne eigentijdse look.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €400 en €1200.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Erlecom biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale prijzen komen uit tussen de €350 t/m €1000.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €310 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Erlecom.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Het comfort van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van het pand. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven variëren tussen de €610 en €1800.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Erlecom: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €380 tot €975. In de box hieronder delen we veel info over de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, moeiteloos te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in honderden kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, dakraam en het duo rolgordijn. De onkosten variëren tussen de €47,50 tot €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Erlecom: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen geven een exclusieve en brocante uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €95 tot €425.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan een kostenplaatje van €60 tot +/- €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Erlecom: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Leveranciers bieden tientallen systemen en materialen als bijv. PVC, bamboe, aluminium, hout, kunststof. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht een kostenplaatje van €77,5 tot €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, kunststof, aluminium, hout, pvc. Handig voor grote ramen en bij een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Erlecom voor een unieke uitstraling

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij zo’n €430. Voor dure modellen kun je rekenen op €870.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Erlecom zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor, inzethor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De onkosten starten vanaf €67,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €500.

 • Past op bijna elk raam: valraam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De tofste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 hangen af van meerdere onderdelen: het artikel, het materiaal, de afmetingen en de manier van bedienen. In de tabel hieronder tref je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Erlecom in juni 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€870 – €2125
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1500
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1325
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €160
Lamellen150 x 100 cm€80 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €240
Plisségordijnen110 cm breed€110 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Erlecom. In de volgende tabel delen we details over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis en Bol.com, Formido, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Check ook: Roma, Deponti, Weinor, Novoferm, Toppoint, Husol en Milano, Schlappi, Copaco, Lumenguard, Sunway, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Berg en Dal

Goedkope zonwering kopen in Erlecom? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder bieden wij namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Op dit portaal bekijk je ook montagebedrijven en bedrijven in Ubbergen, Leuth en Persingen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest praktische zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Screens.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, stoffen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Erlecom?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde kosten bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Buitenscreens €275 op basis van één kozijn. Bij een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1100. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een basis rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €775). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €125 op basis van één kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het type / model, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, designs en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Erlecom?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Erlecom. Hierbij komt er een ervaren professional die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het zonnescherm volgens de documentatie monteren. Dankzij de montageservice geniet je altijd van fantastische zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met een handslinger is voldoende, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6577

Plaats een reactie