Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Luyksgestel vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Luyksgestel? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is er al vanaf €55,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies werkt het beste om de zon en warmte te weren. Mogelijk biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan afzonderlijke soorten. Op deze pagina verstrekken we een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook doorzoek je gemiddelde kosten en een tabel met regionale zonwering specialisten in Luyksgestel en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-luyksgestel

Zonnescherm laten plaatsen in Luyksgestel

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Luyksgestel via een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat de installatie op de juiste manier opgehangen wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met specialisten in de regio. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest hippe oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Luyksgestel en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De professional hangt het uitvalscherm of de shutters op de gewenste manier. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Luyksgestel

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Luyksgestel is ideaal om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere opties zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende vormen en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €300 t/m €2675. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest bekende oplossingen.

Alles wat je moet weten over terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Belangrijk: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale prijzen liggen zo tussen de €900 tot zo’n €2200.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven variëren tussen de €300 tot zo’n €1200.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kan goed tegen een stootje.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Luyksgestel is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten liggen tussen de €350 t/m €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte prijzen komen uit tussen de €320 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in Luyksgestel.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Het kopen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van huizen. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijzen bedragen tussen de €600 en €1925.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aangename temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Luyksgestel: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen liggen zo tussen de €360 en €900. In de box hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, moeiteloos te monteren, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt verschillende types zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €57,50 tot €165.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Luyksgestel: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €95 tot +/- €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met prijzen van €65 tot wel €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Luyksgestel: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld stof, kunststof, aluminium, bamboe, hout. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op kosten van €67,5 tot €230.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van pvc, aluminium, bamboe, hout, stof. Geschikt voor imposante / grote ramen en matchen goed met een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Luyksgestel op maat

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, valramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties starten vanaf €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €940.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Luyksgestel zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, hordeur, plissé hor, hor met scharnier, rolhor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Breed inzetbaar: valraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van een aantal aspecten: het soort product, het materiaal, de afmeting en de bedieningsopties. In de volgende tabel bekijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Luyksgestel in juli 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€835 – €2000
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€375 – €1475
Screenstot 400 cm breed€285 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1375
Rolgordijn100 x 150 cm€55 – €165
Lamellen200 x 250 cm€70 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €270
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €370
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Luyksgestel. In het schema hierna bespreken we een aanvulling op de meest gekozen merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, IKEA, Hubo & Leen Bakker, Formido, Kwantum, Wehkamp, Bol.com.
 • Check ook: Toppoint, Bece, Roma, Husol, Weinor, Deponti & Lumenguard, Schlappi, Dickson, Copaco, Swela, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Bergeijk

Goedkope zonwering kopen in Luyksgestel? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder bekijk je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker vergelijk je ook fabrikanten en bedrijven in Reusel, Heeze en Riethoven.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest verkochte zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Bekijk snel meer details over: Zonnescherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Luyksgestel?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De actuele investeringen vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €700. Buitenscreens €265 per raam. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1075. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €800). Voordelige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €115 per raam / kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het model, het inmeten (afmetingen), soort bediening, de materiaaltypes, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Luyksgestel?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Luyksgestel. In die situaties komt een capabele montagepartner die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de monteur de zonwering op de juiste manier monteren. Dankzij de montageservice profiteer je van efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is werkbaar, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5575

Plaats een reactie