Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heeze vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Heeze? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Een goedkoop systeem is er al voor €57,50. Buitenzonwering zoals een rolluik werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan verschillende soorten. Op dit portaal geven we een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze check je de geschatte kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Heeze en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-heeze

Zonnescherm laten plaatsen in Heeze

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Heeze door een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles goed geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk soort systeem je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het systeem. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Heeze en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De monteur plaatst het terrasscherm of gordijnen op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of alles juist is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Heeze

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Heeze is het meest geschikt om warmte in huis te voorkomen. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende producten zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 tot wel €2675. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest verkochte modellen.

Ontdek het gemak van terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij het raam. Let op: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten liggen tussen de €875 en €2275.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven schommelen tussen de €450 tot €1300.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Heeze is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €225 t/m €1050.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De totale investeringen bedragen tussen de €350 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Heeze.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Schrikt inbrekers af.

Effecten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Ze hebben invloed op de ambiance van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €720 tot zo’n €1600.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Heeze: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven variëren tussen de €320 – €950. In het stukje hieronder delen we veel info over de veelbesproken types.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, simpel te plaatsen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante en het duo rolgordijn. De prijzen variëren tussen de €55,00 tot €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heeze: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en authentieke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met tarieven van €115 oplopend tot €425.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met onkosten van €47,5 tot +/- €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Heeze: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden tientallen dessins en materialen als o.a. aluminium, PVC, hout, bamboe, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een prijskaartje van €67,5 tot zo’n €270.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, kunststof, hout, aluminium, stof. Toe te passen voor imposante / grote ramen en matchen goed met een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen starten bij om en nabij de €85 en lopen op tot €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Heeze met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen starten bij om en nabij de €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €940.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Heeze zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, inzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit type weert vliegen, muggen en insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten vanaf €65 en kunnen oplopen tot €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Direct meerdere aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd via diverse opties: het type model, de materiaalsoort, de afmeting en het soort bediening. In het volgende blokje tref je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Heeze in juli 2024.

Soort zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€820 – €2250
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€390 – €1375
Screens100 cm – 400 cm breed€285 – €1175
Rolluik200 cm – 400 cm breed€300 – €1300
RolgordijnTot 250 cm breed€75 – €150
Lamellen200 x 180 cm€45 – €215
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €230
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Heeze. In de onderstaande tabel delen we een overzicht met de beste verkochte merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach & Wehkamp, FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Formido.
 • Overweeg ook: Husol, Novoferm, Toppoint, Bece, Deponti, Weinor & Sunway, Schlappi, Dickson, Swela, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Heeze-Leende

Goedkope zonwering kopen in Heeze? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder vergelijk je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal kom je ook in contact met installateurs en verkopers in Riethoven, Leende en Westerhoven.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest handige zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bekijk snel meer details over: Screens.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De beste zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, prints en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Heeze?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Buitenscreens €285 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je om en nabij de €1250. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €600). Een normaal rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €845). Budget binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €105 per raam). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale breedte, soort bediening, het gewenste materiaal, kleuren en prints en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Heeze?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Heeze. Dan komt er een gespecialiseerde monteur die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de professional de producten op de juiste wijze monteren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5590, 5591

Plaats een reactie