Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bergeijk vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Bergeijk? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €55,00. Buitenzonwering zoals een screen is ideaal om zonnestralen te weren. Mogelijk realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit immens veel afzonderlijke soorten. Via onze site vind je een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze geven we een indicatie van de kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Bergeijk en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-bergeijk

Zonnescherm laten plaatsen in Bergeijk

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Bergeijk via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het product degelijk bevestigd wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je razendsnel vakmannen uit de buurt. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest moderne keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Bergeijk en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. De specialist monteert het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals gewenst. Ga altijd na of het product goed is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Bergeijk

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Bergeijk is heel erg handig om warmte in huis tegen te gaan. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige modellen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 tot wel €2675. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest handige producten.

Genieten van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Advies: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijsindicaties variëren tussen de €850 t/m €2275.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Moderne eigentijdse look.

Details over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen schommelen tussen de €450 t/m €1325.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Bergeijk is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen variëren tussen de €300 – €1025.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde tarieven liggen tussen de €290 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Bergeijk.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Details over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €680 tot €1625.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Bergeijk: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen schommelen tussen de €390 tot €925. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, gemakkelijk te bevestigen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam, transparante, kiepkantelraam, elektrische en het duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen tussen de €52,50 – €175.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bergeijk: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan een prijskaartje van €105 tot zo’n €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht een tarief van €55 tot zo’n €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Bergeijk: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latten die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse dessins en materialen als o.a. aluminium, kunststof, PVC, bamboe, stof. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht prijzen van €75 tot +/- €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals aluminium, bamboe, hout, stof, pvc. Toe te passen voor lange / grote ramen en matchen goed met een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen starten bij om en nabij de €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Bergeijk op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, dakramen, uitzetramen, valramen, ronde ramen, schuiframen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen beginnen bij circa €430. Voor dure modellen kun je rekenen op €880.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Bergeijk geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, hordeur, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €650.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draairaam, tuimelraam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn afhankelijk van een aantal aspecten: de productcategorie, het materiaal, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna tref je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Bergeijk in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€875 – €2275
Uitvalschermtot 5 meter breed€380 – €1500
Screens100 cm – 300 cm breed€245 – €1025
Rolluiktot 4,5 meter breed€290 – €1350
RolgordijnTot 300 cm breed€75 – €170
Lamellen200 x 200 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €200
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €340
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je vergelijking kan meenemen. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Bergeijk. In de tabel hierna vergelijk je details over de meest bekende merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Karwei, Hornbach, IKEA en Kwantum, Wehkamp, Formido, Leen Bakker, FonQ.
 • Check ook: Deponti, Husol, Bece, Weinor, Novoferm, Toppoint en Sunway, Lumenguard, Swela, Dickson, Schlappi, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Bergeijk

Goedkope zonwering kopen in Bergeijk? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel bekijk je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website ontdek je ook monteurs en verkooppunten in Waalre, Reusel-De Mierden en Bladel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest verkochte zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk snel meer details over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Bergeijk?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde onkosten tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €220 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1000. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €800). Een standaard rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €770). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €140 per raam / kozijn). De totale bedragen hangen af van: het model, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Bergeijk?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Bergeijk. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde professional die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het product op de juiste manier monteren. Met deze klusservice ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met slinger of band is werkbaar, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon gaat schijnen laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5570, 5571Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie