Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bergen vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Bergen? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en regel je al vanaf €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Eveneens behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan enorm veel verschillende soorten. Via onze site geven we een complete gids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast vind je de geschatte kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Bergen en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-bergen

Zonnescherm laten plaatsen in Bergen

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Bergen middels een lokale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het scherm goed bevestigd wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je snel specialisten in de regio. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk model je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de overkapping of op de eerste verdieping. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Bergen en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De vakman plaatst het knikarmscherm of de plissés zoals jij dat wilt. Test of het volgens de handleiding is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Bergen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Bergen wordt gekocht door mensen om de warmte uit je huis te houden. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige toepassingen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei prints en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €475 t/m €2875. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest praktische producten.

Laten plaatsen van knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Advies: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €850 – €2275.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €475 en €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Bergen is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale prijzen schommelen tussen de €275 – €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Korte info over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijsindicaties variëren tussen de €330 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in Bergen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van gebouwen. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties komen uit tussen de €690 en €1900.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Bergen: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen komen uit tussen de €390 – €900. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, moeiteloos zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt allerlei soorten zoals waterafstotende, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante en unieke duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €65,00 tot €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bergen: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen geven een luxueuze en unieke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op een prijs van €110 tot €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan een kostenplaatje van €47,5 tot +/- €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Bergen: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten ontzettend veel vormen en materialen zoals onder andere kunststof, bamboe, PVC, stof, hout. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht een tarief van €82,5 tot €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van aluminium, kunststof, pvc, hout, bamboe. Toe te passen voor lange / grote ramen en passen perfect bij een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten vanaf €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Bergen inclusief plaatsing

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen starten bij gemiddeld €430 en kunnen oplopen tot €940.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Bergen geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor, hordeur, rolhor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €72,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €600.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, schuifraam, valraam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei keuzes: het artikel, de materiaaltypes, de gewenste afmeting en de bedieningsopties. In het schema hierna verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bergen in juni 2024.

ZonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€800 – €2150
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€365 – €1375
Screenstot 400 cm breed€280 – €1050
Rolluiktot 4,5 meter breed€325 – €1375
RolgordijnTot 250 cm breed€55 – €165
Lamellen250 x 250 cm€65 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €250
Plisségordijnen170 cm breed€120 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elk merk heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Bergen. In de volgende tabel bespreken we details over de meest gekozen merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Praxis, Hornbach, Karwei & Bol.com, FonQ, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker.
 • Overige merken: Novoferm, Weinor, Toppoint, Roma, Husol, Deponti & Dickson, Lumenguard, Copaco, Milano, Swela, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Bergen Limburg

Goedkope zonwering kopen in Bergen? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna vergelijk je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site bekijk je ook installateurs en shops in Ledeacker, Well en Afferden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras en Serre
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, designs en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Bergen?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €550. Buitenscreens €205 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je al snel €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €700). Een basis rolluik kost €495. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €820). Overige binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €145 per raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Bergen?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Bergen. Er komt dan een capabele montagepartner die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de montagepartner het model op de juiste manier aanbrengen. Zo ben je zeker van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is voldoende, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens komen uit rond de €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5854

Plaats een reactie