Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Egmond aan Zee vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Egmond aan Zee? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Je laat dit al plaatsen vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is geschikt om zonnestralen te weren. Soms verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan enorm veel afzonderlijke systemen. Op dit portaal doorzoek je een praktische keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast vind je de geschatte kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Egmond aan Zee en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Minder last van inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-egmond-aan-zee

Zonnescherm laten plaatsen in Egmond aan Zee

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Egmond aan Zee door een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het systeem fatsoenlijk vastgezet wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je gemakkelijk vakspecialisten uit de buurt. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, extra schaduw, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest hippe manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Egmond aan Zee en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De installateur monteert de screens of de shutters zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Egmond aan Zee

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Egmond aan Zee wordt gekocht door mensen om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele toepassingen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 tot €2825. In de koopgids hierna bespreken we de meest verkochte keuzes.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Noemenswaardig: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De tarieven liggen zo tussen de €825 tot wel €2275.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Zeer praktisch bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven liggen tussen de €475 t/m €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Egmond aan Zee komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten variëren tussen de €350 t/m €1075.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 modellen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte kosten liggen zo tussen de €370 en €1425 voor rolluiken bestellen in Egmond aan Zee.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Het comfort van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van het pand. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte tarieven schommelen tussen de €710 tot zo’n €1775.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Egmond aan Zee: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen liggen tussen de €340 – €925. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in talloze kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen allerlei soorten zoals dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €55,00 en €160.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Egmond aan Zee: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Te koop in mooie stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en authentieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie een kostenplaatje van €105 tot +/- €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €57,5 tot €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Egmond aan Zee: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden gigantisch veel systemen en materialen als kunststof, PVC, stof, hout, bamboe. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €77,5 tot +/- €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals stof, bamboe, kunststof, hout, pvc. Handig voor kolossale / grote ramen en bij een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten starten bij om en nabij de €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Egmond aan Zee op maat geproduceerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij zo’n €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €930.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Egmond aan Zee bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, inzethor, voorzethor, rolhor, plissé hor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten bij om en nabij de €82,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden gecalculeerd via allerlei aspecten: het type systeem, de materiaalsoort, de afmetingen en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel bieden wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Egmond aan Zee in april 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€830 – €2100
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€385 – €1625
Screens1 – 4 meter breed€260 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1325
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €165
Lamellen100 x 50 cm€70 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €220
Plisségordijnen100 x 220 cm€125 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Egmond aan Zee. In de volgende tabel tref je een toelichting op de meest verkochte merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Gamma, Hubo, Hornbach & Kwantum, Formido, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ.
 • Andere merken: Weinor, Toppoint, Bece, Husol, Novoferm, Roma en Milano, Schlappi, Copaco, Sunway, Lumenguard, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Bergen Noord-Holland

Goedkope zonwering kopen in Egmond aan Zee? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna bieden wij gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website ontdek je ook fabrikanten en winkels in Groet, Egmond aan den Hoef en Limmen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, designs en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Egmond aan Zee?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Buitenscreens €225 per raam / kozijn. Kies je voor een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een instap-rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €785). Budget soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €120 per raam / kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. het product, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Egmond aan Zee?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Egmond aan Zee. In dat geval komt in ervaren installateur die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de expert het systeem degelijk monteren. Dankzij deze service geniet je altijd van goede zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met stang of band werkt prima, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1930, 1931

Plaats een reactie