Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Limmen vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Limmen? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De tarieven starten bij zo’n €57,50. Professionele buitenzonwering als een markies is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn enorm veel verschillende producten. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens geven we gemiddelde tarieven en een lijst met lokale zonwering specialisten in Limmen en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-limmen

Zonnescherm laten plaatsen in Limmen

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Limmen via een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het product op de juiste wijze opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het systeem. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest hippe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Limmen en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de experts. De monteur plaatst de screens of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Loop na of het volgens de handleiding is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Limmen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Limmen is het meest geschikt om de warmte uit je huis te houden. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse toepassingen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €200 t/m €2950. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest moderne oplossingen.

Waar kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw bij de muren. Belangrijk: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €850 tot €2200.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het biedt veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven schommelen tussen de €325 – €1275.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Limmen biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten liggen tussen de €325 – €1050.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Effecten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De normale prijzen schommelen tussen de €290 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Limmen.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Handige markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van de woning. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De tarieven schommelen tussen de €680 tot wel €1700.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Limmen: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven bedragen tussen de €340 tot €925. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Men biedt verschillende types zoals dakraam, waterafstotende, elektrische, transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €65,00 tot €185.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Limmen: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en huiselijke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan onkosten van €105 tot wel €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met prijzen van €52,5 tot wel €185.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Limmen: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden oneindig veel vormen en materialen zoals o.a. bamboe, aluminium, kunststof, stof, PVC. Met houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan prijsindicaties van €77,5 tot wel €270.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van bamboe, stof, pvc, hout, aluminium. Perfect voor brede / grote ramen en passen perfect bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Limmen voor jouw woning

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten starten vanaf €460. Voor luxe versie moet je rekening houden met €910.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Limmen zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Deze variant weert vliegen, muggen en insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven beginnen bij zo’n €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere onderdelen: het soort product, type materiaal, de maximale lengte en de manier van bedienen. In het schema hierna bieden wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Limmen in april 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€870 – €2300
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€375 – €1300
Screens200 cm – 400 cm breed€260 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€310 – €1200
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €140
Lamellen200 x 250 cm€45 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €200
Plisségordijnen100 x 150 cm€100 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Limmen. In het volgende blokje vind je uitleg over de meest gekozen merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei, IKEA en Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Kwantum.
 • Zie ook: Bece, Toppoint, Husol, Deponti, Roma, Novoferm en Swela, Milano, Sunway, Lumenguard, Copaco, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Castricum

Goedkope zonwering kopen in Limmen? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje vind je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website ontdek je ook montagepartners en shops in Bergen aan Zee, Akersloot en Schoorl.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in een heleboel kleuren, vormen en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Limmen?

De prijsindicaties van zonwering lopen flink uiteen. De actuele investeringen tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Buitenscreens €250 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm betaal je ongeveer €1025. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een instap-rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €820). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €100 per kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de maximale lengte, de keuzes in bediening, type materiaal, kleur en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Limmen?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Limmen. Hierbij komt een ervaren vakman die de raampartij inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner de producten degelijk monteren. Dankzij deze service heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is acceptabel, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1906

Plaats een reactie