Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bergen Noord-Holland vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Bergen Noord-Holland? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is al verkrijgbaar voor €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel afzonderlijke combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens vind je een kostenindicatie en een tabel met regionale zonwering specialisten in Bergen Noord-Holland en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-bergen-noord-holland

Zonnescherm laten plaatsen in Bergen Noord-Holland

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Bergen Noord-Holland door een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat alles op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe bedrijven uit de buurt. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type product aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, energie besparen, je privacy verhogen, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het systeem. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en comfortabelste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Bergen Noord-Holland en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De installateur monteert het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of het product goed is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Bergen Noord-Holland

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Bergen Noord-Holland is zeer handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende modellen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €375 tot wel €2650. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest geziene systemen.

Genieten van terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Belangrijk: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijzen variëren tussen de €925 tot €2275.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Veel gekozen bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €425 t/m €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Bergen Noord-Holland is een goed alternatief als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte prijzen liggen tussen de €250 – €1150.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De kosten komen uit tussen de €320 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Bergen Noord-Holland.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Schrikt inbrekers af.

Offerte voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Ze geven een boost aan de uitstraling van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte tarieven schommelen tussen de €750 – €1950.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een heerlijke temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Bergen Noord-Holland: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven schommelen tussen de €390 tot €850. In het boxje hieronder leggen we alles uit over de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, makkelijk te installeren, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt diverse modellen zoals transparante, verduisterende, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €57,50 en €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Bergen Noord-Holland: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een warme en authentieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht een kostenplaatje van €110 oplopend tot €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een tarief van €62,5 tot €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Bergen Noord-Holland: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten tientallen systemen en materialen zoals aluminium, stof, bamboe, hout, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een kostenplaatje van €77,5 oplopend tot €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals hout, bamboe, aluminium, pvc, kunststof. Perfect voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €60. Voor luxe versie moet je rekening houden met €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Bergen Noord-Holland op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen, valramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen starten vanaf €490 en lopen op tot €960.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Bergen Noord-Holland zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: plissé hor, rolhor, voorzethor, hordeur, lamellenhor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven starten bij gemiddeld €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €700.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn afhankelijk van velerlei opties: het model, type materiaal, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna tref je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bergen Noord-Holland in april 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€805 – €2150
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€385 – €1600
Screens1 – 3 meter breed€270 – €1175
Rolluik2 – 4 meter breed€290 – €1350
RolgordijnTot 250 cm breed€65 – €170
Lamellen100 x 250 cm€80 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€60 – €200
Plisségordijnen100 x 220 cm€125 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die het overwegen waard zijn. Ieder merk heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Bergen Noord-Holland. In de tabel hieronder tonen wij een overzicht met de meest verkochte merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis, Karwei en Formido, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Andere merken: Deponti, Toppoint, Bece, Roma, Weinor, Husol & Milano, Copaco, Swela, Lumenguard, Dickson, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Bergen Noord-Holland

Goedkope zonwering kopen in Bergen Noord-Holland? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel verstrekken we contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site kom je ook in contact met installateurs en verkooppunten in Castricum, Alkmaar en Texel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest handige zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over:

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering voor jouw woning hangt af van het type raam, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een groot aantal kleuren, dessins en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Bergen Noord-Holland?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De actuele tarieven hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €600. Zonnescreens €230 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €600). Een standaard rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €840). Voordelige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €145 op basis van 1 raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het type / model, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, het gewenste materiaal, prints en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Bergen Noord-Holland?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Bergen Noord-Holland. In dat geval komt in gespecialiseerde monteur die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de montagepartner de zonwering fatsoenlijk aanbrengen. Zo geniet je altijd van uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met slinger werkt in de basis mooi, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1860, 1861, 1862Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie