Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schoorl vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Schoorl? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Je laat dit al plaatsen vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm werkt erg goed tegen hevige zon. Ook verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit bijzonder veel afzonderlijke systemen. Via onze site kan je aan de slag met een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij geven we de geschatte kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Schoorl en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-schoorl

Zonnescherm laten plaatsen in Schoorl

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Schoorl door een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker de installatie degelijk aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en leukste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Schoorl en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De vakman levert het terrasscherm of de rolgordijnen op de gewenste manier. Toets of alles juist is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Schoorl

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Schoorl wordt gekocht door mensen om de zon en warmte te weren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse toepassingen zoals het rolluik werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel kleuren en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 t/m €2825. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen producten.

Laten plaatsen van knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven onder het raam. Belangrijk: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale tarieven bedragen tussen de €850 en €2175.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven liggen tussen de €375 tot wel €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Schoorl komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Belangrijk: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten bedragen tussen de €250 tot €1050.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 varianten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €280 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Schoorl.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Praktische markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen of restaurants. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van huizen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale prijzen variëren tussen de €730 tot wel €1800.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Schoorl: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven liggen zo tussen de €300 – €825. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos aan te brengen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende types zoals transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, elektrische en een duo rolgordijn. De onkosten liggen zo tussen de €57,50 en €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schoorl: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en karakteristieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht prijzen van €105 tot +/- €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie onkosten van €55 tot €160.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Schoorl: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit mega veel modellen en materialen als onder andere aluminium, kunststof, bamboe, stof, PVC. Door de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht een kostenplaatje van €67,5 tot €220.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals kunststof, stof, aluminium, pvc, bamboe. Handig voor grote ramen en passen perfect bij een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Schoorl inclusief plaatsing

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, dakramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen beginnen bij €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €920.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Schoorl geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen starten bij gemiddeld €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €675.

 • Breed inzetbaar: valraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam, draairaam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere factoren: het soort systeem, de materiaalkeuze, het formaat en de bedieningsopties. In het overzicht hierna vergelijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Schoorl in april 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€860 – €2250
Uitvalschermtot 4 meter breed€365 – €1600
Screens1 – 4 meter breed€240 – €1175
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1450
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €170
Lamellen250 x 150 cm€70 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €230
Plisségordijnen200 cm breed€115 – €300
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Schoorl. In het volgende schema delen we uitleg over de grootste merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach, IKEA en Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, Formido, Kwantum.
 • Overige merken: Husol, Bece, Roma, Toppoint, Novoferm, Deponti & Lumenguard, Sunway, Milano, Dickson, Schlappi, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Bergen Noord-Holland

Goedkope zonwering kopen in Schoorl? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna bieden wij bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website vergelijk je ook montagepartners en verkooppunten in Driehuizen, Groet en Bergen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest populaire zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Check ook aanvullende info over: Markiezen.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in veel kleuren, dessins en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Schoorl?

De uitgaven voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €285 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €675). Een handmatig-rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €275 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €800). Overige keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €130 per kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: type systeem, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, het materiaal, dessins en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Schoorl?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Schoorl. Dan komt er een ervaren vakman die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de professional het model juist monteren. Dankzij de montageservice geniet je van goede zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met stang of band is voldoende, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1870, 1871

Plaats een reactie