Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bergen vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Bergen? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is er al vanaf €92,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan tientallen afzonderlijke producten. Op dit platform delen we een praktische keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens doorzoek je de huidige tarieven en adressen van regionale zonwering specialisten in Bergen en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Genieten van extra privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-bergen

Zonnescherm laten plaatsen in Bergen

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Bergen via een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het systeem goed aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakspecialisten in de gemeente. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk type zonwering past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en meest moderne keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Bergen en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. Het installatiebedrijf installeert de screens of de lamellen zoals overeengekomen. Controleer of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in Bergen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Bergen is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele opties zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €475 tot zo’n €2675. In het volgende hoofdstuk behandelen we de beste toepassingen.

Het kopen van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Let op: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven liggen zo tussen de €800 tot zo’n €2150.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €425 – €1300.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Bergen is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De normale prijzen bedragen tussen de €350 t/m €1200.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €350 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in Bergen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Genieten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van het gebouw. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De tarieven liggen tussen de €730 tot zo’n €1675.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Bergen: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen komen uit tussen de €360 tot €925. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, eenvoudig te bevestigen, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals waterafstotende, dakraam, elektrische, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende en een duo rolgordijn. De tarieven bedragen tussen de €50,00 en €180.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bergen: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en rustieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht tarieven van €105 tot +/- €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Raambekleders werken met prijzen van €55 tot zo’n €165.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Bergen: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Je kunt kiezen uit oneindig veel soorten en materialen als bijv. PVC, bamboe, kunststof, stof, aluminium. Met houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan prijsindicaties van €70 tot zo’n €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van stof, hout, aluminium, kunststof, pvc. Geschikt voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Bergen voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, dakramen, valramen, ronde ramen, vaste ramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten beginnen bij zo’n €480. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €900.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Bergen zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, lamellenhor, hordeur, voorzethor, rolhor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen beginnen bij circa €82,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €675.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, uitzetraam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere zaken: het type model, het soort materiaal, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bergen in mei 2024.

ZonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2100
Uitvalschermtot 4 meter breed€395 – €1425
Screens2 – 4 meter breed€240 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1275
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €160
Lamellen200 x 200 cm€50 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €200
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €380
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Bergen. In het schema hieronder verstrekken we details over de populairste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Karwei, Hornbach, Gamma en Bol.com, Leen Bakker, Formido, FonQ, Wehkamp.
 • Ook interessant: Husol, Weinor, Novoferm, Roma, Deponti, Toppoint en Lumenguard, Swela, Schlappi, Milano, Copaco, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Bergen Noord-Holland

Goedkope zonwering kopen in Bergen? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna bieden wij bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal ontdek je ook fabrikanten en shops in Grootschermer, Bergen aan Zee en Zuidschermer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de beste zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw huis kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in velerlei kleuren, prints en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Bergen?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De normale investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €625. Screens €270 per raampartij. Kies je voor een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1100. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €700). Een normaal rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €795). Betaalbare soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €110 op basis van 1 raam). De totale onkosten hangen af van: het product, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, kleur en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Bergen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Bergen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde installateur die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de zonwering op de juiste wijze bevestigen. Zo ben je zeker van fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met een handslinger werkt in de basis mooi, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, mobiele app) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1860, 1861, 1862

Plaats een reactie