Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bergen op Zoom vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Bergen op Zoom? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is er al vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn bijzonder veel afzonderlijke toepassingen. Op dit portaal vind je een handig stappenplan waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook bieden we gemiddelde kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Bergen op Zoom (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-bergen-op-zoom

Zonnescherm laten plaatsen in Bergen op Zoom

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Bergen op Zoom middels een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk bedrijven in de gemeente. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Bergen op Zoom en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de vakmannen. Het installatiebedrijf plaatst het uitvalscherm of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Toets of het volgens de handleiding is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Offerte op maat van raambekleders in Bergen op Zoom

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Bergen op Zoom is de meest efficiënte manier om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige toepassingen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 tot €2900. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest bekende modellen.

Meer informatie over knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Noemenswaardig: het doek kan kapot waaien bij wind. De tarieven komen uit tussen de €850 tot wel €2100.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven variëren tussen de €350 – €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Bergen op Zoom is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale prijzen liggen tussen de €375 t/m €1125.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijsindicaties variëren tussen de €340 en €1425 voor rolluiken bestellen in Bergen op Zoom.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Nieuwe markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van gebouwen. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De totale investeringen variëren tussen de €730 tot zo’n €1825.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Bergen op Zoom: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €330 en €850. In het onderstaande stuk vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire producten.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, makkelijk aan te brengen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in praktisch alle designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen allerlei types zoals transparante, dakraam, verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De onkosten liggen zo tussen de €45,00 en €175.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bergen op Zoom: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met prijsindicaties van €115 tot zo’n €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op tarieven van €57,5 tot zo’n €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Bergen op Zoom: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit oneindig veel modellen en materialen als onder andere bamboe, PVC, aluminium, hout, stof. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan een prijskaartje van €77,5 oplopend tot €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. bamboe, hout, aluminium, kunststof, pvc. Handig voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen beginnen bij €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Bergen op Zoom voor jouw woning

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen. Kooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten starten bij gemiddeld €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €880.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Bergen op Zoom zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen beginnen bij €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende aspecten: het model, type materiaal, de gewenste afmeting en de bediening. In het volgende blokje tonen wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bergen op Zoom in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2125
Uitvalschermtot 5 meter breed€380 – €1375
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1025
Rolluik300 – 450 cm breed€305 – €1375
Rolgordijn100 x 150 cm€50 – €165
Lamellen100 x 50 cm€60 – €210
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €210
Plisségordijnen160 cm breed€110 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die goede producten en service leveren. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Bergen op Zoom. In de volgende tabel tonen wij een toelichting op de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, IKEA, Gamma, Hubo en Kwantum, FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Toppoint, Bece, Husol, Roma, Deponti, Novoferm & Schlappi, Milano, Swela, Lumenguard, Dickson, Copaco.

Zonwering experts in regio van Bergen op Zoom

Goedkope zonwering kopen in Bergen op Zoom? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna bespreken we bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal vind je ook montagepartners en winkels in Woensdrecht, Terneuzen en Sluis.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die matcht met de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest handige zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in meerdere kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Bergen op Zoom?

De onkosten voor zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €675. Screens €250 per raam. Wanneer je kiest voor een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €255 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €755). Betaalbare keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €125 per raam / kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het product, het formaat, de keuzes in bediening, materiaaltypes, dessins en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Bergen op Zoom?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Bergen op Zoom. Er komt dan een deskundige monteur die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het systeem goed bevestigen. Zo profiteer je van ideale zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is werkbaar, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4600, 4601, 4602, 4611, 4612, 4613, 4614, 4615, 4616, 4617, 4621, 4622, 4623, 4624, 4625Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie