Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lepelstraat vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Lepelstraat? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €70,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Eveneens realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je gigantisch veel verschillende modellen. Op dit platform doorzoek je een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast delen we de geschatte kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Lepelstraat en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je behoudt je privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-lepelstraat

Zonnescherm laten plaatsen in Lepelstraat

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Lepelstraat via een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker de installatie op de juiste manier gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en innovatiefste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Lepelstraat en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. De specialist levert het terrasscherm of de shutters zoals besproken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Lepelstraat

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Lepelstraat is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende varianten zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei vormen en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €225 en €2700. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest populaire producten.

Details over knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Disclaimer: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €825 en €2125.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten liggen tussen de €450 en €1325.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Lepelstraat komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De onkosten liggen tussen de €300 t/m €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De totale investeringen schommelen tussen de €290 en €1200 voor rolluiken bestellen in Lepelstraat.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Enorm lange levensduur.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van de woning. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De onkosten schommelen tussen de €670 t/m €1925.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Lepelstraat: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen liggen tussen de €300 tot €800. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, waterafstotende, dakraam, transparante en het duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen tussen de €62,50 en €150.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lepelstraat: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Te bestellen in interessante stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en unieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met tarieven van €90 tot €425.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op een prijs van €60 oplopend tot €150.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Lepelstraat: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit tientallen dessins en materialen als o.a. stof, aluminium, bamboe, PVC, hout. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met prijsindicaties van €80 tot zo’n €210.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van stof, pvc, aluminium, hout, bamboe. Perfect voor lange / grote ramen en bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen beginnen bij €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Lepelstraat op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen starten vanaf €450. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €860.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Lepelstraat bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor, rolhor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Deze beschermt tegen kleine dieren en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €775.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, vast raam, draairaam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn afhankelijk van velerlei factoren: het type model, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en het soort bediening. In het volgende blokje vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Lepelstraat in april 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€870 – €2075
Uitvalschermtot 4 meter breed€380 – €1500
Screens300 cm – 400 cm breed€290 – €1075
Rolluik3 – 4 meter breed€330 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €155
Lamellen100 x 50 cm€50 – €215
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €220
Plisségordijnen110 cm breed€125 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Lepelstraat. In het overzicht hierna bekijk je een overzicht met de meest gekozen merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, Hubo, IKEA en Formido, Bol.com, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Andere merken: Toppoint, Deponti, Bece, Novoferm, Roma, Weinor en Copaco, Schlappi, Milano, Sunway, Lumenguard, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Bergen op Zoom

Goedkope zonwering kopen in Lepelstraat? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema bekijk je gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website check je ook montagepartners en shops in Putte, Dinteloord en De Heen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met jouw interieurstijl. We delen nu de mooiste zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre & Terras
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Binnenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, prints en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Lepelstraat?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Buitenscreens €255 per raam. Kies je voor een terrasscherm betaal je al snel €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een handmatig-rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €790). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €125 per raampartij). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, het inmeten (afmetingen), bediening, type materiaal, kleuren en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Lepelstraat?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Lepelstraat. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren professional die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het product degelijk monteren. Met deze klusservice ben je zeker van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handbediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is op zich ok, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Wanneer de zon aanwezig is kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4664

Plaats een reactie