Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Woensdrecht vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Woensdrecht? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €72,50. Professionele buitenzonwering als een markies is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Meestal realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel diverse toepassingen. Op dit platform bieden we een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens bieden we gemiddelde kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Woensdrecht en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-woensdrecht

Zonnescherm laten plaatsen in Woensdrecht

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Woensdrecht via een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie fatsoenlijk opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort systeem je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: verkoelen, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het product. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Woensdrecht en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De vakman plaatst het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het product goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Woensdrecht

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Woensdrecht wordt gekocht door mensen om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere systemen zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel vormen en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 – €2775. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest verkochte producten.

Prijzen en voordelen van terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Disclaimer: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €800 tot zo’n €2100.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten variëren tussen de €400 en €1375.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Woensdrecht is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De tarieven liggen zo tussen de €350 tot zo’n €1000.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Korte info over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 keuzes: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €340 t/m €1200 voor rolluiken bestellen in Woensdrecht.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Het comfort van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Het levert een bijdrage aan de sfeer van (bedrijfs)panden. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De tarieven liggen tussen de €610 t/m €1900.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Woensdrecht: alle gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen liggen zo tussen de €380 – €925. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende types zoals elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, transparante en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €45,00 en €165.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Woensdrecht: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en karaktervolle ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie prijsindicaties van €95 tot zo’n €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht een prijskaartje van €62,5 tot €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Woensdrecht: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit tientallen vormen en materialen als o.a. aluminium, hout, kunststof, bamboe, stof. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie prijzen van €72,5 tot zo’n €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van pvc, stof, bamboe, kunststof, hout. Praktisch voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten starten bij gemiddeld €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Woensdrecht voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten beginnen bij €430. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €960.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Woensdrecht zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, hor met scharnier, hordeur, rolhor, plissé hor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €500.

 • Breed inzetbaar: valraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden berekend door te kijken naar diverse thema’s: de productcategorie, de materiaalsoort, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. Hieronder vergelijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Woensdrecht in mei 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€855 – €2100
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€360 – €1475
Screenstot 4 meter breed€290 – €1175
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €150
Lamellen200 x 250 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €200
Plisségordijnen150 cm breed€105 – €350
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Woensdrecht. In het volgende schema verstrekken we een toelichting op de populairste merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo en Leen Bakker, Formido, Kwantum, Wehkamp, Bol.com.
 • Overige merken: Bece, Deponti, Roma, Novoferm, Husol, Weinor & Copaco, Sunway, Swela, Dickson, Lumenguard, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Woensdrecht

Goedkope zonwering kopen in Woensdrecht? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje delen we bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site check je ook installatiepartners en showrooms in Steenbergen, Hulst en Terneuzen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die matcht met de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de beste buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Woensdrecht?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige tarieven hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €700. Screens €235 per kozijn. In het geval van een knikarmscherm betaal je al snel €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €625). Een normaal rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €755). Budget soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €140 per raampartij). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, designs en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Woensdrecht?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Woensdrecht. Dan komt er een ervaren expert die de raampartij inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur de zonwering goed installeren. Zo profiteer je van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met slinger is werkbaar, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, handzender) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In het geval van een felle zon laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4634Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie