Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Haarlo vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Haarlo? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is geschikt om zonnestralen te weren. Ook creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel afzonderlijke combinaties. Op dit platform delen we een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij vind je gemiddelde kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Haarlo en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-haarlo

Zonnescherm laten plaatsen in Haarlo

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Haarlo door een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat de installatie fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met specialisten uit de buurt. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en handigste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Haarlo en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De monteur hangt het knikarmscherm of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Offerte op maat van raambekleders in Haarlo

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Haarlo is ideaal om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige varianten zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze dessins en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 tot zo’n €2500. In het volgende gedeelte behandelen we de meest verkochte producten.

Effecten van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Disclaimer: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte tarieven liggen tussen de €925 – €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen komen uit tussen de €425 tot wel €1350.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Haarlo biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven schommelen tussen de €350 tot €1125.

 • Compact en elegant systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De tarieven schommelen tussen de €300 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in Haarlo.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Nieuwe markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van het pand. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De onkosten schommelen tussen de €670 – €1800.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Haarlo: bekijk systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten variëren tussen de €360 – €800. In deze koopgids vind je info, kosten en voordelen van de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden diverse varianten zoals lichtdoorlatende, transparante, elektrische, waterafstotende, dakraam, verduisterende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €47,50 – €185.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Haarlo: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Te koop in interessante stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan prijsindicaties van €110 tot zo’n €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan onkosten van €52,5 oplopend tot €170.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Haarlo: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit oneindig veel vormen en materialen als o.a. bamboe, hout, PVC, kunststof, aluminium. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op een prijskaartje van €70 tot €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals stof, aluminium, bamboe, pvc, kunststof. Geschikt voor grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen beginnen bij zo’n €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Haarlo op maat gemaakt

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, valramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €480 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Haarlo geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, inzethor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €80 en kunnen oplopen tot €625.

 • Te monteren op: uitzetraam, valraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van allerlei onderdelen: de productcategorie, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Haarlo in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2325
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€380 – €1250
Screens2 – 4 meter breed€245 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1300
Rolgordijn100 x 175 cm€60 – €175
Lamellen200 x 180 cm€80 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €240
Plisségordijnen190 cm breed€120 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Haarlo. In de volgende tabel vergelijk je een toelichting op de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei en FonQ, Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker.
 • Zie ook: Husol, Toppoint, Deponti, Novoferm, Weinor, Roma en Dickson, Lumenguard, Schlappi, Copaco, Sunway, Swela.

Zonwering experts in regio van Berkelland

Goedkope zonwering kopen in Haarlo? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder bekijk je gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site check je ook leveranciers en showrooms in Ruurlo, Gelselaar en Mariënvelde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de meest ideale zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Markiezen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, stoffen en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Haarlo?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De standaard investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €600. Zonnescreens €215 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €850). Een standaard rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €800). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €125 per raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het type / model, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, materiaaltypes, kleuren en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Haarlo?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Haarlo. Dan komt er een gediplomeerde installateur die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het product fatsoenlijk monteren. Op die manier profiteer je van perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is voldoende, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Wanneer de zon aanwezig is kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7273

Plaats een reactie