Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ruurlo vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Ruurlo? Zonwering is er voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €85,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Soms win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel afzonderlijke combinaties. Via deze website verstrekken we een handige keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Ook geven we gemiddelde kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Ruurlo en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-ruurlo

Zonnescherm laten plaatsen in Ruurlo

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ruurlo door een lokale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de goede manier bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je snel bedrijven in de gemeente. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk type product aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en praktische mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Ruurlo en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De monteur plaatst het knikarmscherm of gordijnen zoals besproken. Loop na of het volgens de handleiding is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Ruurlo

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Ruurlo is het meest geschikt om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele modellen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel vormen en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €500 tot €2900. In het stukje hierna lees je informatie over de meest moderne producten.

Investeren in knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Belangrijk: het systeem kan vies worden door regen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €875 en €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Moderne eigentijdse look.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De totale investeringen liggen zo tussen de €375 en €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Ruurlo is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen liggen zo tussen de €200 tot wel €1100.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Advies over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijsindicaties liggen zo tussen de €340 en €1375 voor rolluiken bestellen in Ruurlo.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan het karakter van van het huis. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De onkosten liggen tussen de €750 en €1600.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Ruurlo: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven bedragen tussen de €350 tot €850. Bijgaand geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, probleemloos te installeren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt diverse modellen zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, transparante, waterafstotende, verduisterende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €55,00 – €160.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ruurlo: voor iedereen zelf te installeren.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en landelijke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €90 tot +/- €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht een prijskaartje van €50 oplopend tot €165.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Ruurlo: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Leveranciers bieden oneindig veel kleuren en materialen als o.a. aluminium, bamboe, hout, kunststof, stof. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op een tarief van €70 oplopend tot €200.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van stof, bamboe, aluminium, hout, kunststof. Geschikt voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten starten vanaf €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Ruurlo voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen. Advies: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen beginnen bij €410. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Ruurlo zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, voorzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen beginnen bij zo’n €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €625.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei onderdelen: het soort product, type materiaal, de afmetingen en de manier van bedienen. In de tabel hierna tonen wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ruurlo in juni 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€875 – €2025
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€390 – €1375
Screens2 – 4 meter breed€260 – €1200
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1425
Rolgordijn150 x 190 cm€70 – €160
Lamellen200 x 250 cm€45 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €200
Plisségordijnen100 x 130 cm€100 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Ruurlo. In de volgende tabel vergelijk je informatie over de meest bekende merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis en Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Formido, Bol.com.
 • Zie ook: Husol, Novoferm, Deponti, Roma, Toppoint, Bece en Schlappi, Swela, Dickson, Milano, Lumenguard, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Berkelland

Goedkope zonwering kopen in Ruurlo? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform vergelijk je ook installateurs en verkooppunten in Vorden, Mariënvelde en Hengelo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest ideale zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras en Serre
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Knikarmscherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in veel kleuren, modellen en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Ruurlo?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Screens €265 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €260 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €840). Voordelige gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €110 per raam / kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het product, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, het soort materiaal, dessins en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Ruurlo?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Ruurlo. In die situaties komt een gespecialiseerde professional die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner de producten op de juiste wijze installeren. Met deze klusservice geniet je altijd van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7260, 7261

Plaats een reactie