Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rekken vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Rekken? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is er al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is geschikt om zonnestralen te weren. Mogelijk creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke producten. Op dit platform verstrekken we een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij bieden we gemiddelde tarieven en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Rekken en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-rekken

Zonnescherm laten plaatsen in Rekken

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Rekken middels een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat alles fatsoenlijk vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je razendsnel experts in de gemeente. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of in de badkamer. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en praktische oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Rekken en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De vakman monteert het terrasscherm of de shutters op de gewenste manier. Controleer of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Rekken

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Rekken wordt gebruikt om je woning wat te verkoelen. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse varianten zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €225 tot wel €2550. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest gekozen keuzes.

Het kopen van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Tip: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De normale prijzen variëren tussen de €825 tot wel €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 tot wel €1200.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Rekken is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen liggen tussen de €200 tot zo’n €1000.

 • De cassette is klein en compact.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Waarom kiezen voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 keuzes: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte prijzen komen uit tussen de €310 – €1300 voor rolluiken bestellen in Rekken.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij rijksmonumenten. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van het gebouw. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijzen schommelen tussen de €750 – €1925.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een heerlijke temperatuur in huis met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Rekken: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties liggen tussen de €360 tot €900. In het stukje hieronder beoordelen we de meest gekozen installaties.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel te bevestigen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei soorten zoals verduisterende, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, elektrische en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €55,00 tot €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Rekken: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen geven een knusse en landelijke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op kosten van €105 tot +/- €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan een kostenplaatje van €60 tot +/- €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Rekken: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel systemen en materialen zoals PVC, aluminium, kunststof, hout, bamboe. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan tarieven van €67,5 tot €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals stof, hout, kunststof, aluminium, bamboe. Ideaal voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Rekken op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij circa €470. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €910.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Rekken bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: voorzethor, plissé hor, lamellenhor, inzethor, rolhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen starten bij gemiddeld €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via diverse keuzes: het type model, de materiaalkeuze, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna bieden wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Rekken in juni 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€870 – €2325
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€385 – €1325
Screens2 – 4 meter breed€240 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€325 – €1250
Rolgordijn150 x 190 cm€50 – €155
Lamellen200 x 250 cm€80 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €280
Plisségordijnen140 cm breed€125 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Rekken. In het volgende schema bespreken we een toelichting op de meest verkochte merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Hornbach, Karwei, Hubo en Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Bekijk ook: Deponti, Weinor, Roma, Toppoint, Husol, Bece en Lumenguard, Dickson, Copaco, Swela, Schlappi, Milano.

Zonwering experts in regio van Berkelland

Goedkope zonwering kopen in Rekken? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna vergelijk je contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vind je ook monteurs en verkopers in Groenlo, Neede en Eibergen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest handige zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, prints en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Rekken?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De actuele investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €550. Screens €230 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €780). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €135 per raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, het formaat, bediening, het soort materiaal, kleuren en prints en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Rekken?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Rekken. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale installateur die ieder raam opmeet aan huis. Hierna zal de expert het product fatsoenlijk monteren. Op die manier profiteer je van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met een handslinger is voldoende, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7157

Plaats een reactie