Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eibergen vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Eibergen? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De prijzen beginnen vanaf €60,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest effectief om zonnestralen te weren. Vaak geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit immens veel afzonderlijke soorten. Op dit portaal geven we een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens bieden we de geschatte kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Eibergen en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-eibergen

Zonnescherm laten plaatsen in Eibergen

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Eibergen middels een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de goede manier aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en innovatiefste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Eibergen en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De montage-specialist installeert het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Ga altijd na of het product goed is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Eibergen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Eibergen wordt gekocht door mensen om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 tot wel €2775. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest geziene oplossingen.

Meer informatie over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Advies: het doek kan beschadigen bij harde wind. De verwachte prijzen schommelen tussen de €875 tot €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten bedragen tussen de €350 tot €1350.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Eibergen is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €300 t/m €1175.

 • Compact en elegant systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte kosten schommelen tussen de €330 tot wel €1325 voor rolluiken bestellen in Eibergen.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Schrikt inbrekers af.

Het comfort van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden de uitstraling van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €710 en €1950.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Eibergen: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen schommelen tussen de €360 tot €900. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest bestelde opties.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt diverse varianten zoals elektrische, dakraam, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende en een duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €60,00 – €155.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eibergen: heel simpel zelf op te hangen.
 • Te koop in verschillende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en huiselijke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met kosten van €105 tot zo’n €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met een prijs van €62,5 tot +/- €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Eibergen: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden tientallen systemen en materialen zoals o.a. bamboe, PVC, aluminium, kunststof, hout. Via de houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op een tarief van €67,5 tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals hout, kunststof, bamboe, stof, aluminium. Toe te passen voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen starten bij om en nabij de €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Eibergen professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €910.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Eibergen zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, rolhor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten beginnen bij circa €65 en kunnen oplopen tot €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, vast raam, valraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

Passende raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere thema’s: het soort systeem, het soort materiaal, de afmeting en de manier van bedienen. In het schema hierna delen we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Eibergen in juni 2024.

ZonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€825 – €2050
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1625
Screenstot 400 cm breed€240 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€305 – €1300
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €150
Lamellen150 x 100 cm€75 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €260
Plisségordijnen195 cm breed€105 – €330
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Eibergen. In de tabel hieronder bekijk je informatie over de meest gekozen merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach & Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Kwantum, Formido.
 • Check ook: Weinor, Roma, Toppoint, Deponti, Bece, Novoferm en Swela, Sunway, Schlappi, Dickson, Copaco, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Berkelland

Goedkope zonwering kopen in Eibergen? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder verstrekken we adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website vind je ook monteurs en verkopers in Zieuwent, Beltrum en Lievelde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest populaire soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras & Serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Screens.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in veel kleuren, modellen en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Eibergen?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De actuele tarieven tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €625. Buitenscreens €255 per raam. In het geval van een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1100. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €770). Overige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €110 per kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het type / model, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, designs en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Eibergen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Eibergen. Hierbij komt er een ervaren montagepartner die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de installateur de zonwering vakkundig installeren. Zo profiteer je van effectieve zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met stang of band is op zich ok, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7150, 7151, 7152

Plaats een reactie