Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heeswijk-Dinther vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Heeswijk-Dinther? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €77,50. Goede buitenzonwering als een rolluik werkt erg goed om zonnestralen te weren. Meestal creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn gigantisch veel verschillende producten. Via deze website vind je een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien check je de huidige tarieven en een lijst met diverse zonwering specialisten in Heeswijk-Dinther en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-heeswijk-dinther

Zonnescherm laten plaatsen in Heeswijk-Dinther

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Heeswijk-Dinther middels een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat alles fatsoenlijk aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je heel eenvoudig vakspecialisten in de regio. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Heeswijk-Dinther en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De professional plaatst de screens of gordijnen op de afgesproken plekken. Toets of alles juist is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Inzicht in de kosten van raambekleders in Heeswijk-Dinther

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Heeswijk-Dinther is ideaal om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse producten zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze prints en groottes. De kosten variëren tussen de €250 – €2575. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest praktische toepassingen.

Laten monteren van knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Disclaimer: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties bedragen tussen de €875 tot zo’n €2075.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen liggen tussen de €400 t/m €1300.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Heeswijk-Dinther is een goed alternatief als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot €1150.

 • Compact en elegant systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De prijsindicaties komen uit tussen de €280 en €1500 voor rolluiken bestellen in Heeswijk-Dinther.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Altijd met goede garantie.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Ze beïnvloeden de authenticiteit van huizen. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte kosten variëren tussen de €680 tot zo’n €1600.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Heeswijk-Dinther: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties schommelen tussen de €310 en €950. In het stukje hieronder beoordelen we de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, gemakkelijk te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals elektrische, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De kosten bedragen tussen de €55,00 en €170.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heeswijk-Dinther: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht onkosten van €100 tot €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht tarieven van €60 tot +/- €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Heeswijk-Dinther: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit diverse vormen en materialen als bijvoorbeeld hout, aluminium, stof, bamboe, kunststof. Door de houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan prijsindicaties van €77,5 tot +/- €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. bamboe, aluminium, kunststof, stof, hout. Perfect voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten starten vanaf €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Heeswijk-Dinther inclusief plaatsing

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, valramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen starten vanaf €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €850.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Heeswijk-Dinther geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, inzethor, hordeur, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit model weert kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen beginnen bij circa €72,5 en kunnen oplopen tot €625.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, schuifraam, valraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn afhankelijk van allerlei keuzes: het soort model, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en handmatige of elektrische bediening. Hierna tref je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Heeswijk-Dinther in juli 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2350
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€350 – €1325
Screens100 cm – 400 cm breed€265 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1450
Rolgordijn120 x 100 cm€65 – €165
Lamellen180 x 180 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €210
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €320
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Heeswijk-Dinther. In het volgende schema vind je uitleg over de beste verkochte merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Gamma, Hubo, Hornbach en FonQ, Wehkamp, Formido, Bol.com, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Novoferm, Bece, Toppoint, Deponti, Weinor, Husol en Lumenguard, Sunway, Dickson, Schlappi, Swela, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Bernheze

Goedkope zonwering kopen in Heeswijk-Dinther? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hierna tonen wij namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kunnen ze je advies geven. Op deze site kom je ook in contact met montagebedrijven en showrooms in Veghel, Vorstenbosch en Erp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest handige zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Check ook aanvullende info over: Rolluiken.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, designs en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Heeswijk-Dinther?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte kosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Zonnescreens €230 op basis van 1 raam. In het geval van een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €625). Een normaal rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €785). Betaalbare binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €125 per raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; type systeem, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, motiefjes en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Heeswijk-Dinther?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Heeswijk-Dinther. Hierbij komt een gespecialiseerde montagepartner die de raampartij bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het zonnescherm fatsoenlijk bevestigen. Op die manier geniet je altijd van fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang werkt prima, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5472, 5473

Plaats een reactie