Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vorstenbosch vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Vorstenbosch? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De prijzen beginnen vanaf €92,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is ideaal om je woning koel te houden. Tevens geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben geweldig veel diverse systemen. Via onze site verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens delen we de geschatte kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Vorstenbosch en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-vorstenbosch

Zonnescherm laten plaatsen in Vorstenbosch

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Vorstenbosch middels een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat de installatie volgens de documentatie bevestigd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en innovatiefste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Vorstenbosch en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De specialist installeert de screens of de shutters zoals gewenst. Test of het product goed is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Vorstenbosch

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Vorstenbosch wordt gebruikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere opties zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 en €2600. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene modellen.

Ontdek het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via 2 uitstraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Tip: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte prijzen variëren tussen de €825 tot zo’n €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De totale investeringen komen uit tussen de €475 – €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Vorstenbosch komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten komen uit tussen de €225 en €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijzen liggen tussen de €250 tot €1325 voor rolluiken bestellen in Vorstenbosch.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Enorm lange levensduur.

Koopgids markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van het huis. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De onkosten komen uit tussen de €670 tot €1875.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Vorstenbosch: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen liggen tussen de €320 en €875. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig op te hangen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, transparante, elektrische en een duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €47,50 – €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Vorstenbosch: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en authentieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht tarieven van €100 tot zo’n €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Houd rekening met onkosten van €65 tot €155.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Vorstenbosch: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden ontzettend veel kleuren en materialen als bijv. stof, PVC, aluminium, hout, kunststof. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met onkosten van €72,5 oplopend tot €220.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. aluminium, stof, bamboe, pvc, hout. Praktisch voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij circa €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Vorstenbosch inclusief plaatsing

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals dakramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €950.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Vorstenbosch geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: rolhor, plissé hor, hordeur, inzethor, lamellenhor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten beginnen bij circa €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, valraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van allerlei keuzes: het type systeem, de materiaalsoort, de gewenste afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna bieden wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Vorstenbosch in juli 2024.

Type zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2275
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€380 – €1250
Screenstot 4 meter breed€285 – €1100
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1350
Rolgordijn150 x 250 cm€70 – €165
Lamellen250 x 250 cm€80 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €200
Plisségordijnen200 cm breed€115 – €330
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Vorstenbosch. In het volgende blokje bieden wij een overzicht met de populairste merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Hornbach, Praxis & FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Deponti, Husol, Novoferm, Weinor, Bece, Toppoint & Lumenguard, Dickson, Copaco, Sunway, Milano, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Bernheze

Goedkope zonwering kopen in Vorstenbosch? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna bespreken we bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website vind je ook installatiepartners en winkels in Erp, Schijndel en Loosbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de mooiste binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Knikarmscherm.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, vormen en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Vorstenbosch?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €650. Zonnescreens €225 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1025. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een handmatig-rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €795). Budget keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €140 per raam / kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het type / model, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleuren en prints en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Vorstenbosch?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Vorstenbosch. Hierbij komt er een gespecialiseerde installateur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner de producten goed vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met slinger is werkbaar, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (handzender, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5476

Plaats een reactie