Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Loosbroek vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Loosbroek? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €65,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm werkt erg goed tegen hevige zon. Mogelijk biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben tientallen diverse modellen. Op deze pagina bieden we een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens delen we de geschatte kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Loosbroek en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-loosbroek

Zonnescherm laten plaatsen in Loosbroek

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Loosbroek door een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het geheel goed vastgezet wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers in de gemeente. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en handigste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Loosbroek en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de installateurs. De specialist installeert het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of het netjes is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Offerte op maat van raambekleders in Loosbroek

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Loosbroek is de meest efficiënte manier om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel modellen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 – €2650. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest geziene types.

Genieten van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Belangrijk: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte tarieven liggen tussen de €900 en €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een vaak gekozen optie bij kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijsindicaties bedragen tussen de €400 tot zo’n €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Loosbroek biedt je design rolluiken voor als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten bedragen tussen de €275 – €1125.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijsindicaties variëren tussen de €330 en €1250 voor rolluiken bestellen in Loosbroek.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Enorm lange levensduur.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van huizen. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen variëren tussen de €630 t/m €1975.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Loosbroek: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De onkosten liggen zo tussen de €360 – €800. Bijgaand lees je informatie over de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden verschillende types zoals dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, waterafstotende, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €50,00 tot €150.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Loosbroek: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en rustieke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht een prijskaartje van €95 tot €350.

 • Voor een knus interieur.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan onkosten van €65 tot +/- €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Loosbroek: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, kunststof, bamboe, PVC, stof. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie onkosten van €67,5 tot wel €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van bamboe, pvc, hout, aluminium, kunststof. Geschikt voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen beginnen bij €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Loosbroek voor een unieke uitstraling

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen beginnen bij circa €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €890.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Loosbroek zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, hordeur, inzethor, plissé hor, rolhor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten bij om en nabij de €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, draairaam, valraam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse onderdelen: het type product, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en de bediening. In het schema hieronder tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Loosbroek in juli 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€875 – €2025
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€380 – €1600
Screens3 – 4 meter breed€280 – €1025
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1425
Rolgordijn200 x 100 cm€75 – €140
Lamellen150 x 100 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €240
Plisségordijnen100 x 220 cm€105 – €340
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Loosbroek. Hieronder bekijk je uitleg over de meest bekende merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hubo, Praxis, Hornbach & Formido, Bol.com, Kwantum, FonQ, Leen Bakker.
 • Andere merken: Bece, Toppoint, Husol, Weinor, Roma, Deponti & Lumenguard, Milano, Sunway, Dickson, Schlappi, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Bernheze

Goedkope zonwering kopen in Loosbroek? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder vergelijk je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site check je ook leveranciers en bedrijven in Wilbertoord, Heeswijk-Dinther en Veghel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest gekozen zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Buitenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Loosbroek?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Screens €205 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €650). Een normaal rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €775). Overige binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €145 per kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, het formaat, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, designs en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Loosbroek?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Loosbroek. In dat geval komt in lokale professional die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het systeem goed aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met opwindmechanisme is werkbaar, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5471, 5472

Plaats een reactie