Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schijndel vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Schijndel? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is er al vanaf €65,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt het beste om de zon en warmte te weren. Ook geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je tientallen afzonderlijke oplossing. Op dit platform geven we een praktische keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop verstrekken we een kostenindicatie en een tabel met diverse zonwering specialisten in Schijndel en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-schijndel

Zonnescherm laten plaatsen in Schijndel

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Schijndel via een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het scherm op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest actuele keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Schijndel en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De montage-specialist installeert de screens of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Loop na of het product goed is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Schijndel

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Schijndel is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende producten zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel dessins en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 tot wel €2875. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest handige keuzes.

Het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Disclaimer: het doek kan beschadigen bij harde wind. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €825 tot zo’n €2150.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijzen liggen zo tussen de €375 t/m €1375.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Schijndel is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale tarieven variëren tussen de €300 t/m €1100.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De kosten bedragen tussen de €360 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Schijndel.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Enorm lange levensduur.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van huizen. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €640 en €1600.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een koele temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Schijndel: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven schommelen tussen de €320 tot €850. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest gekochte types.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, makkelijk aan te brengen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden allerlei soorten zoals kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, verduisterende, elektrische, transparante en een duo rolgordijn. De prijzen komen uit tussen de €55,00 en €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schijndel: heel simpel zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en unieke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een prijs van €90 oplopend tot €425.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan prijzen van €60 tot zo’n €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Schijndel: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel systemen en materialen zoals kunststof, aluminium, stof, PVC, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie tarieven van €82,5 tot wel €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals stof, bamboe, hout, pvc, kunststof. Ideaal voor brede / grote ramen en matchen goed met een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Schijndel met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen beginnen bij circa €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €880.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Schijndel zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij circa €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €700.

 • Te monteren op: vast raam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere zaken: het soort systeem, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna tref je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Schijndel in juni 2024.

Zonwering typeGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2275
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€370 – €1525
Screens1 – 3 meter breed€275 – €1200
Rolluik100 cm – 400 cm breed€280 – €1350
Rolgordijn200 x 60 cm€50 – €175
Lamellen200 x 200 cm€55 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €220
Plisségordijnen100 x 180 cm€120 – €380
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Schijndel. In het volgende schema bekijk je informatie over de meest bekende merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, IKEA & Wehkamp, Formido, FonQ, Bol.com, Leen Bakker.
 • Zie ook: Roma, Novoferm, Deponti, Weinor, Toppoint, Bece & Milano, Dickson, Sunway, Copaco, Schlappi, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Meierijstad

Goedkope zonwering kopen in Schijndel? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna bespreken we adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website kom je ook in contact met montagepartners en verkopers in Loosbroek, Sint-Oedenrode en Heeswijk-Dinther.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekochte zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, de stijl van de woning en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Schijndel?

De kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte tarieven vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €700. Zonnescreens €235 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een normaal rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €790). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale kosten worden beïnvloed door: het type / model, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, kleur en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Schijndel?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Schijndel. In die situaties komt een capabele professional die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert de producten op de juiste manier monteren. Op die manier geniet je van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is op zich ok, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5480, 5481, 5482

Plaats een reactie