Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Beuningen vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Beuningen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Het is er al vanaf €80,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. Daarbij geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn immens veel verschillende toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens geven we de huidige tarieven en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Beuningen en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-beuningen

Zonnescherm laten plaatsen in Beuningen

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Beuningen via een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles juist aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je gemakkelijk bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, energie besparen, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Beuningen en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de vakmannen. De installateur plaatst de screens of de lamellen op de gewenste manier. Controleer of het volgens de handleiding is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Beuningen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Beuningen is het meest geschikt om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse artikelen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €275 tot wel €2575. In onderstaande alinea vind je info, kosten en voordelen van de beste toepassingen.

Ontdek het gemak van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Noemenswaardig: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen schommelen tussen de €875 tot zo’n €2025.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijzen komen uit tussen de €450 – €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Beuningen is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €300 tot €1100.

 • Compact en elegant systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Nieuwe rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten variëren tussen de €290 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Beuningen.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Praktische markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De onkosten komen uit tussen de €730 tot zo’n €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aangename temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Beuningen: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen liggen tussen de €380 – €900. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn verschillende types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, elektrische, transparante en het duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €52,50 en €175.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Beuningen: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en authentieke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €100 tot €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op prijsindicaties van €55 tot €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Beuningen: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten oneindig veel soorten en materialen zoals onder andere stof, hout, aluminium, PVC, bamboe. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met kosten van €70 tot €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. stof, bamboe, kunststof, aluminium, pvc. Handig voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij circa €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Beuningen op maat geproduceerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties beginnen bij circa €440 en kunnen oplopen tot €930.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Beuningen zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen beginnen bij €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn afhankelijk van meerdere opties: het type systeem, het gewenste materiaal, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In het schema hieronder delen we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Beuningen in april 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€820 – €2175
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€370 – €1400
Screenstot 400 cm breed€250 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1250
RolgordijnTot 250 cm breed€75 – €155
Lamellen200 x 250 cm€80 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €240
Plisségordijnen200 cm breed€100 – €350
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Beuningen. In de tabel hierna vind je details over de beste verkochte merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Gamma, Karwei, IKEA en Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Kwantum, FonQ.
 • Andere merken: Roma, Deponti, Bece, Novoferm, Weinor, Toppoint en Milano, Swela, Copaco, Lumenguard, Sunway, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Beuningen

Goedkope zonwering kopen in Beuningen? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder tref je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website vergelijk je ook installatiepartners en bedrijven in Druten, Gennep en Mook en Middelaar.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest handige zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, designs en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Beuningen?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De standaard kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €675. Zonnescreens €200 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering betaal je al snel €1075. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €840). Voordelige soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €100 op basis van 1 raam). De totale prijzen hangen af van: type systeem, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, kleur en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Beuningen?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Beuningen. In dat geval komt in lokale professional die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert het systeem op de juiste manier ophangen. Dankzij deze service heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is werkbaar, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken of schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6641, 6642Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie