Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hapert vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Hapert? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €92,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is geschikt om zonnestralen te weren. Ook creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan de wereld aan verschillende modellen. Op dit platform check je een praktische keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze doorzoek je een kostenindicatie en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Hapert en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-hapert

Zonnescherm laten plaatsen in Hapert

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hapert middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat de installatie op de goede manier opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van jouw installatie. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Hapert en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De monteur plaatst het zonneschermen of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Toets of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Hapert

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Hapert wordt gebruikt om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele varianten zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende vormen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €350 – €2750. In het volgende gedeelte behandelen we de meest populaire modellen.

Korte info over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Belangrijk: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte prijzen variëren tussen de €925 tot wel €2050.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte prijzen bedragen tussen de €300 tot zo’n €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Hapert is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten schommelen tussen de €200 tot wel €1125.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten liggen tussen de €280 en €1450 voor rolluiken bestellen in Hapert.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Het kopen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van gebouwen. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De totale investeringen variëren tussen de €620 en €1650.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Hapert: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De onkosten bedragen tussen de €390 en €900. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verscheidene designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals elektrische, waterafstotende, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €57,50 en €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hapert: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Assortiment in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht prijzen van €105 tot +/- €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan een prijs van €55 tot +/- €150.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Hapert: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden diverse vormen en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, bamboe, kunststof, stof, hout. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht tarieven van €70 tot zo’n €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van bamboe, pvc, aluminium, stof, hout. Handig voor lange / grote ramen en matchen goed met een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten beginnen bij circa €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Hapert op maat

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, valramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €850.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Hapert zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, rolhor, inzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Deze weert kleine dieren en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €800.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, uitzetraam, valraam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei factoren: het soort product, de materiaalkeuze, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hieronder delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hapert in april 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2275
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€390 – €1425
Screens100 cm – 300 cm breed€275 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€280 – €1375
RolgordijnTot 250 cm breed€75 – €145
Lamellen180 x 180 cm€55 – €220
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €220
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €360
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Hapert. In het schema hieronder bespreken we een aanvulling op de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, IKEA, Hubo, Praxis & Bol.com, Leen Bakker, Formido, Kwantum, FonQ.
 • Ook interessant: Husol, Roma, Deponti, Bece, Novoferm, Toppoint & Lumenguard, Copaco, Swela, Sunway, Schlappi, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Bladel

Goedkope zonwering kopen in Hapert? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje delen we contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker bekijk je ook installatiepartners en winkels in Wintelre, Hoogeloon en Steensel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest praktische zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Check ook aanvullende info over: Rolgordijnen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering realiseer je door te kijken naar: het soort raam, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Hapert?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €750. Buitenscreens €225 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering betaal je al snel €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €490. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €820). Voordelige keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: type systeem, de grootte (lengte en breedte), elektrische of handmatige bediening, het materiaal, kleuren en prints en installatiekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Hapert?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Hapert. Dan komt er een gespecialiseerde montagepartner die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de vakman het systeem op de juiste wijze monteren. Zo geniet je van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met opwindmechanisme is voldoende, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (via een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken en screens starten bij €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5527

Plaats een reactie