Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bladel vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Bladel? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en kan je al kopen vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is zeer handig om zonnestralen te weren. Eveneens biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn tientallen afzonderlijke oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij vind je de huidige tarieven en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Bladel en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Genieten van extra privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-bladel

Zonnescherm laten plaatsen in Bladel

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Bladel door een lokale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het scherm degelijk bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je snel bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Bladel en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De installateur hangt het terrasscherm of de lamellen op de afgesproken plekken. Controleer of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Inzicht in de kosten van raambekleders in Bladel

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Bladel werkt het beste om de warmte uit je huis te houden. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere producten zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende dessins en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 – €2700. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de meest geziene types.

Laten plaatsen van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Advies: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De onkosten bedragen tussen de €900 t/m €2100.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €450 tot zo’n €1275.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Bladel is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De normale tarieven schommelen tussen de €250 tot €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 opties: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De onkosten bedragen tussen de €290 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Bladel.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Handige markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij rijksmonumenten. Ze hebben invloed op de ambiance van woningen. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties variëren tussen de €680 tot wel €1775.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een goede temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Bladel: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten liggen zo tussen de €310 – €850. In het boxje hieronder beoordelen we de meest gekozen installaties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, makkelijk zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in talloze kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals transparante, dakraam, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €45,00 – €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bladel: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen geven een speelse en brocante uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan prijzen van €115 tot zo’n €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan een tarief van €60 tot zo’n €155.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Bladel: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden gigantisch veel modellen en materialen als stof, bamboe, PVC, aluminium, hout. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan onkosten van €70 oplopend tot €240.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals pvc, aluminium, hout, bamboe, stof. Handig voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Bladel voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Duurzaam product.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bladel zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: lamellenhor, plissé hor, rolhor, hordeur, hor met scharnier, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €775.

 • Te monteren op: tuimelraam, uitzetraam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 hangen af van allerlei keuzes: de productcategorie, de materiaalsoort, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In het schema hierna vergelijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Bladel in februari 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2225
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1250
Screenstot 400 cm breed€260 – €1075
Rolluik3 – 4 meter breed€290 – €1425
Rolgordijn150 x 100 cm€60 – €170
Lamellen250 x 150 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €250
Plisségordijnen100 x 150 cm€105 – €330
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Bladel. In de volgende tabel bespreken we een overzicht met de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Gamma, Praxis, Karwei & Formido, Kwantum, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Husol, Toppoint, Weinor, Novoferm, Deponti, Bece en Sunway, Swela, Schlappi, Milano, Copaco, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Bladel

Goedkope zonwering kopen in Bladel? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel tref je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website vind je ook fabrikanten en winkels in Reusel-De Mierden, Veldhoven en Meierijstad.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de stijl van de woning. We delen nu de meest praktische zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bekijk snel meer details over:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Bladel?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De geschatte prijzen hebben we voor je uitgezocht. Denk bij markiezen aan +/- €650. Screens €265 per raam. Kies je voor een knikarmscherm betaal je ongeveer €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €600). Een instap-rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €300 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €750). Budget soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €145 per raam / kozijn). De totale tarieven hangen af van: het type / model, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, kleur en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Bladel?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Bladel. In dat geval komt in gediplomeerde installateur die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de professional het systeem vakkundig monteren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met slinger of band is werkbaar, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (met een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 5530, 5531Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie