Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoogeloon vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Hoogeloon? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De tarieven starten bij zo’n €72,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. Tevens geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit immens veel afzonderlijke combinaties. Op dit portaal kan je aan de slag met een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Ook bekijk je de geschatte kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Hoogeloon en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-hoogeloon

Zonnescherm laten plaatsen in Hoogeloon

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoogeloon middels een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm volgens de documentatie bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met experts in de regio. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het product. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Hoogeloon en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. De installateur hangt het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Test of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Hoogeloon

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Hoogeloon is geschikt om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse toepassingen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in allerlei kleuren en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €350 tot wel €2650. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne oplossingen.

Informatie over terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Disclaimer: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte prijzen variëren tussen de €825 tot wel €2125.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Bestellen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €300 tot €1225.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Hoogeloon is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten liggen zo tussen de €225 t/m €1025.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Nieuwe rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De onkosten schommelen tussen de €370 en €1225 voor rolluiken bestellen in Hoogeloon.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Bestellen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van woonhuizen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijzen liggen zo tussen de €690 – €1875.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Altijd de juiste temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Hoogeloon: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties komen uit tussen de €320 tot €925. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig te monteren, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in tientallen soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen allerlei types zoals verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, elektrische en de duo rolgordijnen. De kosten schommelen tussen de €62,50 tot €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Hoogeloon: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en landelijke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan tarieven van €105 oplopend tot €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie tarieven van €57,5 tot €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Hoogeloon: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden oneindig veel systemen en materialen als bijvoorbeeld hout, stof, bamboe, PVC, aluminium. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht een tarief van €82,5 tot zo’n €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals bamboe, hout, kunststof, aluminium, stof. Perfect voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Hoogeloon met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij circa €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €940.

 • Duurzaam product.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Hoogeloon geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, plissé hor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere aspecten: het type model, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hoogeloon in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€815 – €2350
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€350 – €1500
Screens3 – 4 meter breed€240 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€325 – €1275
Rolgordijn200 x 60 cm€65 – €145
Lamellen250 x 150 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €260
Plisségordijnen100 breed€110 – €370
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Hoogeloon. In de volgende tabel bekijk je details over de grootste merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Hornbach, Praxis, Karwei en Formido, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Bol.com.
 • Zie ook: Bece, Roma, Novoferm, Deponti, Husol, Toppoint & Lumenguard, Dickson, Schlappi, Swela, Sunway, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Bladel

Goedkope zonwering kopen in Hoogeloon? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel verstrekken we adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website vergelijk je ook installatiepartners en shops in Steensel, Casteren en Duizel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest praktische zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Plissegordijnen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in verschillende kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Hoogeloon?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De geschatte tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Buitenscreens €220 per raam / kozijn. In het geval van een knikarmscherm betaal je al snel €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een standaard rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €830). Gunstiger geprijsde keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €145 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, motiefjes en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Hoogeloon?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Hoogeloon. Hierbij komt een gespecialiseerde installateur die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Vervolgens kan de professional het systeem op de juiste manier aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van goede zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig model met stang of band is voldoende, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon gaat schijnen laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5528

Plaats een reactie