Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bennebroek vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Bennebroek? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De tarieven starten bij zo’n €70,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is geschikt om je woning koel te houden. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit immens veel diverse oplossing. Via deze website geven we een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij bekijk je de geschatte kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Bennebroek (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-bennebroek

Zonnescherm laten plaatsen in Bennebroek

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Bennebroek via een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie goed gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van experts die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Bennebroek en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De professional monteert het uitvalscherm of de duettes zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Bennebroek

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Bennebroek is ideaal om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige varianten zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende materialen en afmetingen. De kosten variëren tussen de €425 en €2500. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest moderne producten.

Genieten van terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Advies: dit model kan kapot waaien bij wind. De prijsindicaties komen uit tussen de €875 t/m €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven bedragen tussen de €425 tot wel €1250.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Bennebroek is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De verwachte kosten variëren tussen de €300 tot zo’n €1025.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €340 en €1500 voor rolluiken bestellen in Bennebroek.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Altijd met goede garantie.

Handige markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij rijksmonumenten. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De tarieven liggen tussen de €660 t/m €1950.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een koele temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Bennebroek: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten liggen tussen de €330 – €825. In het gedeelte hieronder beoordelen we de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, gemakkelijk te monteren, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €60,00 tot €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bennebroek: zonder problemen zelf te installeren.
 • Te koop in verschillende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en unieke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan een tarief van €100 oplopend tot €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan een prijs van €47,5 tot €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Bennebroek: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel dessins en materialen als bijvoorbeeld PVC, hout, aluminium, bamboe, kunststof. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met onkosten van €65 tot €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals kunststof, stof, pvc, hout, bamboe. Handig voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Bennebroek professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen starten bij om en nabij de €430. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €860.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bennebroek bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: inzethor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt insecten tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen starten bij om en nabij de €77,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €525.

 • Te monteren op: vast raam, valraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De mooiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal onderdelen: het type systeem, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna bieden wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Bennebroek in mei 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2025
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€355 – €1575
Screenstot 4 meter breed€260 – €975
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1350
Rolgordijn150 x 100 cm€50 – €145
Lamellen180 x 180 cm€75 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €220
Plisségordijnen160 cm breed€105 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Bennebroek. Hierna bieden wij details over de meest verkochte merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei & FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum.
 • Ook interessant: Toppoint, Deponti, Bece, Novoferm, Husol, Weinor & Lumenguard, Milano, Copaco, Dickson, Sunway, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Bloemendaal

Goedkope zonwering kopen in Bennebroek? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder vind je gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website vergelijk je ook leveranciers en shops in Aerdenhout, Hoofddorp en Vogelenzang.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met jouw stijl. We geven nu een toelichting op de beste zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, motiefjes en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Bennebroek?

De onkosten voor zonwering zijn weer anders per woning. De normale kosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Screens €225 per raampartij. In het geval van een knikarmscherm betaal je al snel €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een normaal rolluik kost €470. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €815). Overige soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €145 per raampartij). De totale tarieven hangen af van: de gekozen constructie, de maximale breedte, de bedieningsopties, materiaaltypes, kleuren en prints en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Bennebroek?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Bennebroek. In die situaties komt een gediplomeerde montagepartner die ieder kozijn opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur de zonwering op de juiste wijze vastzetten. Dankzij deze service heb je gegarandeerd ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2120, 2121

Plaats een reactie