Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Overveen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Overveen? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €85,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel gevallen win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan verschillende producten. Op dit platform verstrekken we een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij bieden we gemiddelde tarieven en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Overveen (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-overveen

Zonnescherm laten plaatsen in Overveen

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Overveen via een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel juist bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Overveen en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf monteert de screens of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Check of alles juist is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Inzicht in de kosten van raambekleders in Overveen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Overveen werkt het beste om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele artikelen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende prints en groottes. De kosten variëren tussen de €500 tot zo’n €2550. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de beste toepassingen.

Koopgids knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van de knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Belangrijk: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte prijzen komen uit tussen de €925 t/m €2250.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €450 tot €1325.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Overveen is ideaal als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De verwachte kosten variëren tussen de €300 en €1200.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte tarieven variëren tussen de €330 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Overveen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Uitleg over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij klassiek getinte huizen. Ze hebben invloed op de uitstraling van de woning. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €730 tot €1750.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Overveen: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Soms brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten schommelen tussen de €380 en €900. In de onderstaande keuzegids lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos te monteren, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in praktisch alle kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden verschillende types zoals lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, elektrische, transparante, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen tussen de €52,50 – €160.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Overveen: eenvoudig zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en brocante ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht een tarief van €95 tot +/- €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op prijsindicaties van €52,5 oplopend tot €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Overveen: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Je kunt kiezen uit gigantisch veel kleuren en materialen als onder andere hout, bamboe, stof, aluminium, kunststof. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan prijsindicaties van €75 tot wel €230.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. pvc, kunststof, aluminium, hout, bamboe. Perfect voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten beginnen bij circa €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Overveen voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals schuiframen, dakramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsverwachtingen starten vanaf €410 en kunnen oplopen tot €860.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Overveen bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen beginnen bij circa €70 en kunnen oplopen tot €675.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, valraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De juiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei opties: het artikel, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder vind je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Overveen in april 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€830 – €2250
Uitvalschermtot 5 meter breed€395 – €1250
Screens2 – 4 meter breed€260 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1350
Rolgordijn150 x 190 cm€70 – €160
Lamellen200 x 250 cm€65 – €200
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €270
Plisségordijnen120 cm breed€110 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Overveen. In het volgende schema vergelijk je een overzicht met de beste verkochte merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Praxis, Gamma, Hubo & Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Formido, FonQ.
 • Check ook: Husol, Novoferm, Roma, Weinor, Deponti, Toppoint & Dickson, Lumenguard, Schlappi, Swela, Sunway, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Bloemendaal

Goedkope zonwering kopen in Overveen? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel vergelijk je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform bekijk je ook installateurs en shops in Velsen-Zuid, Spaarndam en Driehuis.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de beste zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Screens.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: het type raam, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in velerlei kleuren, stoffen en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Overveen?

De verwachte prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Screens €255 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €600). Een instap-rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €255 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €770). Voordelige soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de afmetingen, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, dessins en kosten van installatie.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Overveen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Overveen. In die situaties komt een deskundige monteur die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de montagepartner het product op de juiste manier monteren. Met deze klusservice ben je zeker van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, mobiele app) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens starten bij €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2014, 2015, 2050, 2051

Plaats een reactie