Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Spaarndam vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Spaarndam? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en regel je al vanaf €70,00. Goede buitenzonwering als een screen is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Mogelijk behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan tientallen afzonderlijke systemen. Via onze site geven we een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens delen we de huidige tarieven en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Spaarndam en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-spaarndam

Zonnescherm laten plaatsen in Spaarndam

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Spaarndam door een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het product juist aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe experts in de gemeente. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Spaarndam en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De specialist plaatst de screens of gordijnen op de afgesproken plekken. Controleer of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Spaarndam

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Spaarndam wordt gekocht door mensen om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige varianten zoals rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende materialen en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 tot €2650. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest geziene oplossingen.

Het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Disclaimer: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen liggen tussen de €875 – €2175.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Handig voor hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte prijzen variëren tussen de €300 tot wel €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Spaarndam is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De normale prijzen schommelen tussen de €375 en €1200.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je behoudt jouw privacy.

Effecten van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €360 – €1425 voor rolluiken bestellen in Spaarndam.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Details over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €610 en €1675.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Spaarndam: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen bedragen tussen de €330 – €825. Bijgaand beoordelen we de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Ze bieden verschillende varianten zoals transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, elektrische, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €57,50 tot €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Spaarndam: voor iedereen zelf te installeren.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en authentieke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie kosten van €95 tot €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht een tarief van €47,5 tot €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Spaarndam: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit tientallen vormen en materialen zoals bijv. stof, aluminium, PVC, hout, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht een kostenplaatje van €77,5 tot wel €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals aluminium, stof, kunststof, bamboe, pvc. Praktisch voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij circa €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Spaarndam voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €860.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Spaarndam zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, hordeur, voorzethor, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven starten bij om en nabij de €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €800.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam, draairaam, tuimelraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De juiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende opties: het artikel, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder bieden wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Spaarndam in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2350
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€390 – €1575
Screens2 – 4 meter breed€285 – €1175
Rolluik300 – 450 cm breed€330 – €1325
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €160
Lamellen250 x 250 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €250
Plisségordijnen170 cm breed€120 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Spaarndam. In het overzicht hierna vind je uitleg over de meest gekozen merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma en Wehkamp, FonQ, Formido, Kwantum, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Novoferm, Bece, Roma, Husol, Weinor, Toppoint & Milano, Sunway, Lumenguard, Swela, Schlappi, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Haarlem

Goedkope zonwering kopen in Spaarndam? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder bieden wij namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vergelijk je ook monteurs en shops in Driehuis, Spaarndam en Velserbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de beste zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Markiezen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in veel kleuren, prints en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Spaarndam?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Buitenscreens €200 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1025. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een normaal rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €260 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €800). Overige producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €115 per raam / kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, het materiaal, kleur en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Spaarndam?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Spaarndam. Hierbij komt er een gediplomeerde vakman die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het model op de juiste wijze vastzetten. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2063

Plaats een reactie