Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Driehuis vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Driehuis? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €87,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. Eveneens behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn tientallen verschillende combinaties. Via deze website doorzoek je een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens bieden we de huidige tarieven en namen van lokale zonwering specialisten in Driehuis (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-driehuis

Zonnescherm laten plaatsen in Driehuis

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Driehuis door een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat alles juist aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Driehuis en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor het montageteam. De professional hangt de screens of de duettes op de afgesproken plekken. Check of het netjes is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Driehuis

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Driehuis is ideaal om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel vormen en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 t/m €2925. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest praktische producten.

Genieten van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven bij het raam. Tip: dit model kan beschadigen bij harde wind. De normale tarieven bedragen tussen de €850 – €2275.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte prijzen variëren tussen de €350 tot wel €1200.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Driehuis is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen liggen tussen de €400 t/m €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren ook heel goed. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijsindicaties komen uit tussen de €360 – €1400 voor rolluiken bestellen in Driehuis.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Genieten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van het huis. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De kosten schommelen tussen de €750 – €1625.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Driehuis: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen liggen zo tussen de €380 en €875. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, simpel te monteren, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in meerdere dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt verschillende types zoals dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, waterafstotende, verduisterende en een duo rolgordijn. De onkosten variëren tussen de €47,50 en €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Driehuis: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en landelijke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie een kostenplaatje van €105 tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan een tarief van €57,5 oplopend tot €165.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Driehuis: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden diverse kleuren en materialen als kunststof, stof, hout, aluminium, bamboe. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie kosten van €65 tot wel €250.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van kunststof, pvc, aluminium, bamboe, hout. Ideaal voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen beginnen bij zo’n €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Driehuis voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten beginnen bij €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €910.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Driehuis zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten beginnen bij zo’n €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei keuzes: het type model, de materiaalkeuze, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna bieden wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Driehuis in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2075
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€395 – €1325
Screens1 – 4 meter breed€250 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1425
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €150
Lamellen200 x 250 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €260
Plisségordijnen100 x 220 cm€125 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Driehuis. In de tabel hieronder vergelijk je details over de meest bekende merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hubo, Praxis, Hornbach en Leen Bakker, Kwantum, Bol.com, Wehkamp, FonQ.
 • Check ook: Novoferm, Bece, Deponti, Husol, Weinor, Roma en Milano, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Copaco, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Velsen

Goedkope zonwering kopen in Driehuis? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder bespreken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker check je ook montagebedrijven en showrooms in Velsen-Noord, Velserbroek en IJmuiden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest gekochte zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Knikarmscherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw woning realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in veel kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Driehuis?

De prijsindicaties van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €750. Zonnescreens €220 per raampartij. Kies je voor een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €625). Een instap-rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €780). Voordelige binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale onkosten hangen af van: het type / model, de maximale breedte, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Driehuis?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Driehuis. In dat geval komt in ervaren professional die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het systeem vakkundig installeren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van optimale zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (via een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1985

Plaats een reactie