Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuwerbrug aan den Rijn vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Nieuwerbrug aan den Rijn? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is geschikt om zonnestralen te weren. Soms verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je tientallen diverse toepassingen. Via onze site delen we een handige keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook vind je de geschatte kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Nieuwerbrug aan den Rijn en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-nieuwerbrug-aan-den-rijn

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuwerbrug aan den Rijn

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuwerbrug aan den Rijn via een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het product volgens de documentatie aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk specialisten in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk model je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Nieuwerbrug aan den Rijn en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De monteur hangt het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Nieuwerbrug aan den Rijn

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Nieuwerbrug aan den Rijn wordt met name toegepast om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende dessins en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €225 en €2725. In het stukje hierna behandelen we de meest populaire systemen.

Alles wat je moet weten over terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek op jouw terras. Advies: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De totale investeringen schommelen tussen de €925 tot €2050.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen liggen zo tussen de €475 tot wel €1300.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Nieuwerbrug aan den Rijn is zeer geschikt als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven liggen tussen de €375 tot wel €1150.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte kosten variëren tussen de €360 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Nieuwerbrug aan den Rijn.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 30 woningen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van de woning. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten liggen tussen de €610 en €1625.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Nieuwerbrug aan den Rijn: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen komen uit tussen de €350 tot €800. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig te installeren, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in verscheidene prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn allerlei types zoals verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, transparante, dakraam en een duo rolgordijn. De onkosten bedragen tussen de €60,00 en €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuwerbrug aan den Rijn: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een luxe en rustieke ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan prijsindicaties van €90 tot +/- €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op prijzen van €60 tot wel €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Nieuwerbrug aan den Rijn: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Leveranciers bieden mega veel soorten en materialen als bijvoorbeeld PVC, bamboe, kunststof, hout, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie tarieven van €72,5 tot +/- €260.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. aluminium, pvc, bamboe, hout, stof. Geschikt voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten starten bij om en nabij de €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuwerbrug aan den Rijn met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen beginnen bij €450. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Duurzaam product.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Nieuwerbrug aan den Rijn zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, rolhor, inzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen starten vanaf €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van diverse opties: de productcategorie, materiaaltypes, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna vergelijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Nieuwerbrug aan den Rijn in juli 2024.

Zonwering typeFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€830 – €2025
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€385 – €1600
Screenstot 4 meter breed€250 – €1150
Rolluik1 – 4 meter breed€310 – €1425
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €160
Lamellen250 x 250 cm€60 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €200
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €370
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Welke winkelier heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Nieuwerbrug aan den Rijn. Hieronder bekijk je details over de grootste merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Karwei, IKEA, Hornbach & Kwantum, FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Ook interessant: Bece, Husol, Weinor, Roma, Deponti, Toppoint & Swela, Schlappi, Sunway, Milano, Dickson, Copaco.

Zonwering experts in regio van Bodegraven-Reeuwijk

Goedkope zonwering kopen in Nieuwerbrug aan den Rijn? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema verstrekken we contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal vind je ook fabrikanten en verkopers in Hazerswoude-Rijndijk, Noorden en Koudekerk aan den Rijn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij jouw stijl. We gaan nu verder in op de beste soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Binnenzonwering.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: het soort raam, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in verschillende kleuren, stoffen en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Nieuwerbrug aan den Rijn?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde prijzen helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €725. Screens €290 per raam. Wanneer je kiest voor een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een gemiddeld rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €800). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 per raam). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, kleur en installatiewerk.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Nieuwerbrug aan den Rijn?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Nieuwerbrug aan den Rijn. Hierbij komt er een gediplomeerde professional die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het product goed ophangen. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is voldoende, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (handzender, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2415

Plaats een reactie