Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bodegraven-Reeuwijk vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Bodegraven-Reeuwijk? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en regel je al vanaf €92,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm werkt het beste om zonnestralen te weren. Ook win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit geweldig veel verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast geven we gemiddelde kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Bodegraven-Reeuwijk en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-bodegraven-reeuwijk

Zonnescherm laten plaatsen in Bodegraven-Reeuwijk

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Bodegraven-Reeuwijk door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat de installatie op de juiste wijze opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Bodegraven-Reeuwijk en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De montage-specialist plaatst de screens of de plissés zoals overeengekomen. Check of het product goed is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Bodegraven-Reeuwijk

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Bodegraven-Reeuwijk is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel producten zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende vormen en maten. De kosten variëren tussen de €225 tot €2700. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen systemen.

Praktische terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Let op: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte tarieven liggen tussen de €875 tot €2275.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen komen uit tussen de €375 tot wel €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Bodegraven-Reeuwijk biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties liggen zo tussen de €400 tot wel €1125.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De kosten bedragen tussen de €310 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Bodegraven-Reeuwijk.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

De beste markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van het huis. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €630 – €1725.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Bodegraven-Reeuwijk: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €310 en €900. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk te installeren, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt diverse modellen zoals elektrische, waterafstotende, verduisterende, transparante, dakraam, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De tarieven bedragen tussen de €55,00 tot €170.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bodegraven-Reeuwijk: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en huiselijke ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met een prijs van €110 oplopend tot €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan prijsindicaties van €65 tot €150.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Bodegraven-Reeuwijk: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit diverse modellen en materialen als onder andere bamboe, aluminium, PVC, stof, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een prijs van €67,5 tot zo’n €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals pvc, kunststof, hout, bamboe, aluminium. Praktisch voor grote ramen en bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Bodegraven-Reeuwijk vakkundig gemonteerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, schuiframen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven beginnen bij €410 en kunnen oplopen tot €940.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bodegraven-Reeuwijk zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, rolhor, plissé hor, hordeur, lamellenhor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €750.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draairaam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal onderdelen: het soort product, het gewenste materiaal, de gewenste afmeting en afwerking plus bediening. Hieronder bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bodegraven-Reeuwijk in juli 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€865 – €2150
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€380 – €1375
Screenstot 400 cm breed€265 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€280 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €160
Lamellen250 x 150 cm€65 – €220
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €240
Plisségordijnen140 cm breed€105 – €340
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Bodegraven-Reeuwijk. In het volgende schema verstrekken we details over de meest verkochte merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach & Bol.com, Formido, FonQ, Leen Bakker, Kwantum.
 • Zie ook: Roma, Novoferm, Bece, Toppoint, Weinor, Deponti en Swela, Milano, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Sunway.

Zonwering experts in regio van Bodegraven-Reeuwijk

Goedkope zonwering kopen in Bodegraven-Reeuwijk? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel vergelijk je bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal vind je ook montagepartners en bedrijven in Nieuwkoop, Zoeterwoude en Kaag en Braassem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We delen nu de meest populaire zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras & Serre
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in oneindig veel kleuren, modellen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Bodegraven-Reeuwijk?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte investeringen tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Buitenscreens €210 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een basis rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €780). Gunstiger geprijsde opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €120 per raam / kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: het type / model, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, type materiaal, kleur en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Bodegraven-Reeuwijk?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Bodegraven-Reeuwijk. Er komt dan een capabele vakman die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner de producten degelijk vastzetten. Op die manier geniet je altijd van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is op zich ok, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (met een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens starten bij €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2415Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie