Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Noorden vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Noorden? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €85,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Vaak biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan enorm veel verschillende producten. Via onze site bieden we een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens check je gemiddelde tarieven en adressen van verschillende zonwering specialisten in Noorden en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-noorden

Zonnescherm laten plaatsen in Noorden

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Noorden middels een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het geheel goed geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten uit de buurt. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het product. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest comfortabele manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Noorden en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. De specialist monteert het terrasscherm of de shutters zoals afgesproken. Check of het netjes is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Noorden

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Noorden werkt erg goed om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige toepassingen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel kleuren en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 tot zo’n €2725. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest bekende types.

Ontdek het gemak van knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij 2 knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de ramen. Tip: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen schommelen tussen de €875 en €2275.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven variëren tussen de €325 – €1275.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Noorden is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen variëren tussen de €250 tot wel €1075.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde prijzen liggen tussen de €260 en €1350 voor rolluiken bestellen in Noorden.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Ze beïnvloeden de ambiance van (bedrijfs)panden. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €750 tot wel €1875.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een koele temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Noorden: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven schommelen tussen de €390 tot €800. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig te plaatsen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden allerlei soorten zoals transparante, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €52,50 en €165.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Noorden: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op onkosten van €110 tot +/- €375.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Weinig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met een prijskaartje van €57,5 tot wel €170.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Noorden: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale panelen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Leveranciers bieden diverse dessins en materialen als hout, PVC, stof, kunststof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een prijskaartje van €75 tot +/- €220.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, pvc, kunststof, bamboe, stof. Praktisch voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen starten vanaf €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Noorden professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen beginnen bij €470. Voor dure modellen kun je rekenen op €860.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Noorden zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten beginnen bij zo’n €85 en kunnen oplopen tot €525.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 hangen af van een aantal keuzes: het soort systeem, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Noorden in juli 2024.

Type zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€845 – €2200
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€380 – €1550
Screens3 – 4 meter breed€270 – €1200
Rolluik300 – 450 cm breed€325 – €1450
Rolgordijn100 x 175 cm€60 – €140
Lamellen200 x 200 cm€60 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €240
Plisségordijnen190 cm breed€120 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Noorden. In het volgende blokje verstrekken we details over de meest gekozen merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma, IKEA en Bol.com, Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Kwantum.
 • Bekijk ook: Roma, Weinor, Bece, Toppoint, Novoferm, Deponti en Copaco, Lumenguard, Dickson, Sunway, Milano, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Nieuwkoop

Goedkope zonwering kopen in Noorden? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel bekijk je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kunnen ze je advies geven. Via deze website ontdek je ook fabrikanten en shops in Koudekerk aan den Rijn, Zevenhoven en Bodegraven.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest populaire buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Jaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De beste zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, vormen en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Noorden?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €725. Screens €215 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een standaard rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €275 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €835). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €115 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, kleuren en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Noorden?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Noorden. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren montagepartner die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de professional het systeem op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze dienstverlening geniet je van perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met een handslinger werkt prima, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2430, 2431, 2432

Plaats een reactie