Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Waarder vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Waarder? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is praktisch om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan diverse soorten. Op deze pagina check je een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze bieden we gemiddelde kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Waarder en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-waarder

Zonnescherm laten plaatsen in Waarder

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Waarder middels een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het scherm op de juiste wijze aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel experts in de gemeente. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest moderne optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Waarder en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de experts. De montage-specialist hangt het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Waarder

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Waarder is het meest effectief om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende producten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende dessins en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €200 t/m €2925. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen types.

Tips voor terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Noemenswaardig: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale tarieven variëren tussen de €850 tot wel €2225.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Bestellen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €400 tot zo’n €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Waarder is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen variëren tussen de €300 tot zo’n €1000.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Laten monteren van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De kosten schommelen tussen de €340 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Waarder.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Bestellen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van het huis. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De kosten bedragen tussen de €650 t/m €1750.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Waarder: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen liggen tussen de €350 – €825. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, moeiteloos zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan allerlei types zoals dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €50,00 en €160.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Waarder: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan kosten van €105 tot zo’n €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan een tarief van €50 tot €155.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Waarder: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel dessins en materialen zoals o.a. PVC, bamboe, aluminium, stof, kunststof. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een kostenplaatje van €82,5 oplopend tot €260.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals pvc, bamboe, stof, hout, aluminium. Perfect voor brede / grote ramen en passen perfect bij een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen starten bij om en nabij de €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Waarder voor een unieke uitstraling

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen beginnen bij €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Waarder zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor, inzethor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Deze variant weert muggen en vliegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven beginnen bij €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €600.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, valraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd via allerlei aspecten: het soort product, de materiaalkeuze, de afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hierna delen we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Waarder in april 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€855 – €2250
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€360 – €1325
Screens100 cm – 400 cm breed€265 – €1075
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1225
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €160
Lamellen200 x 180 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €270
Plisségordijnen150 cm breed€120 – €300
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Waarder. In de onderstaande tabel verstrekken we een aanvulling op de meest verkochte merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Hornbach, IKEA, Praxis en Wehkamp, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, FonQ.
 • Overweeg ook: Toppoint, Deponti, Novoferm, Weinor, Roma, Bece & Swela, Milano, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Bodegraven-Reeuwijk

Goedkope zonwering kopen in Waarder? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in de regio? Hierna tref je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website vergelijk je ook monteurs en shops in Linschoten, Hekendorp en Papekop.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die rijmt met jouw stijl. We delen nu de meest handige zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, vormen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Waarder?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale investeringen helder naast elkaar gezet. Markiezen zijn zo’n €700. Screens €235 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €480. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €785). Alternatieve producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €145 per raam). De totale onkosten hangen af van: het model, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, kleur en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Waarder?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Waarder. In die situaties komt een lokale installateur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een vakman het model juist ophangen. Zo geniet je altijd van efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met een handslinger is acceptabel, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3466

Plaats een reactie