Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Papekop vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Papekop? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is er al vanaf €52,50. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is ideaal om de zon buitenshuis te houden. Ook biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan immens veel diverse toepassingen. Op deze pagina doorzoek je een handig stappenplan waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens doorzoek je een kostenindicatie en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Papekop en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-papekop

Zonnescherm laten plaatsen in Papekop

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Papekop middels een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de goede manier opgehangen wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten in de gemeente. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type systeem aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Papekop en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. Het installatiebedrijf monteert het uitvalscherm of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Controleer of alles juist is vastgezet. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Papekop

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Papekop werkt erg goed om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere opties zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende dessins en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 en €2775. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest geziene toepassingen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Disclaimer: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De normale prijzen komen uit tussen de €825 tot wel €2275.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen liggen tussen de €425 tot wel €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Zeer windbestendig.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Papekop is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen variëren tussen de €250 – €1200.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijzen liggen zo tussen de €260 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in Papekop.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Altijd met goede garantie.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van het pand. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De onkosten variëren tussen de €670 t/m €1800.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een comfortabele temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Papekop: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen schommelen tussen de €350 – €975. In de box hieronder behandelen we de meest interessante toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle kleuren en prints zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals elektrische, dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante en het duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen tussen de €65,00 – €150.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Papekop: zonder problemen zelf te monteren.
 • Te koop in mooie stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen geven een knusse en karakteristieke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met een tarief van €110 tot €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een tarief van €55 tot €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Papekop: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden diverse vormen en materialen zoals kunststof, hout, stof, aluminium, PVC. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie onkosten van €65 tot zo’n €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van hout, stof, pvc, aluminium, kunststof. Perfect voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten vanaf €80 en lopen op tot €205.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Papekop voor jouw woning

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Papekop zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, rolhor, inzethor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, valraam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 hangen af van velerlei keuzes: het type systeem, het soort materiaal, de grootte van het systeem en handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Papekop in juli 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2150
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€385 – €1500
Screens3 – 4 meter breed€260 – €1075
Rolluik100 cm – 400 cm breed€310 – €1325
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €140
Lamellen200 x 180 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €210
Plisségordijnen100 x 220 cm€115 – €380
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Utrecht.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Papekop. In het volgende blokje tonen wij een toelichting op de meest gekozen merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, IKEA, Hornbach, Gamma en Formido, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
 • Check ook: Roma, Novoferm, Bece, Weinor, Toppoint, Deponti en Swela, Milano, Lumenguard, Schlappi, Dickson, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Oudewater

Goedkope zonwering kopen in Papekop? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema delen we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website bekijk je ook monteurs en bedrijven in De Meern, Driebruggen en Haarzuilens.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We beschrijven nu de meest praktische zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Screens.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, dessins en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Papekop?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De standaard investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Zonnescreens €280 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1025. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €750). Een standaard rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €760). Betaalbare keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €135 per raam / kozijn). De totale onkosten hangen af van: het product, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, kleur en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Papekop?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Papekop. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale monteur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de vakman het systeem juist installeren. Op die manier profiteer je van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is voldoende, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, handzender, draaiknop, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken of schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3464

Plaats een reactie