Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering 2e Exloërmond vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in 2e Exloërmond? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en regel je al vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Daarbij behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit ontzettend veel diverse oplossing. Via deze website geven we een uitgebreide keuzehulp waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens doorzoek je gemiddelde kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in 2e Exloërmond en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-2e-exloermond

Zonnescherm laten plaatsen in 2e Exloërmond

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in 2e Exloërmond middels een professionele zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie op de juiste manier gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit 2e Exloërmond en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. Het installatiebedrijf monteert het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Test of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in 2e Exloërmond

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering 2e Exloërmond is de meest efficiënte manier om de warmte uit je huis te houden. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse varianten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende dessins en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 tot wel €2800. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de beste modellen.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de handige knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Disclaimer: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijzen schommelen tussen de €825 – €2175.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten liggen zo tussen de €450 t/m €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in 2e Exloërmond is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De kosten liggen tussen de €225 tot zo’n €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte kosten variëren tussen de €360 – €1200 voor rolluiken bestellen in 2e Exloërmond.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Enorm lange levensduur.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van het gebouw. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €650 en €1650.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie 2e Exloërmond: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen variëren tussen de €300 – €950. In het boxje hieronder delen we veel info over de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, simpel te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Men biedt verschillende types zoals kiepkantelraam, dakraam, elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €60,00 en €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in 2e Exloërmond: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen geven een warme en brocante ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan een kostenplaatje van €95 tot +/- €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan tarieven van €47,5 oplopend tot €185.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën 2e Exloërmond: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel vormen en materialen als bijv. stof, bamboe, PVC, kunststof, hout. Door de houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie een kostenplaatje van €70 tot +/- €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals stof, hout, kunststof, pvc, aluminium. Geschikt voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij zo’n €65 en kunnen oplopen tot €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in 2e Exloërmond op maat geproduceerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, dakramen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen beginnen bij €430. Voor dure modellen kun je rekenen op €930.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in 2e Exloërmond geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, rolhor, plissé hor, voorzethor, inzethor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen beginnen bij zo’n €72,5 en kunnen oplopen tot €725.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, draairaam, vast raam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 hangen af van een aantal thema’s: het soort product, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bediening. In het schema hieronder vergelijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in 2e Exloërmond in juli 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€830 – €2125
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€355 – €1275
Screenstot 400 cm breed€265 – €1025
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1325
Rolgordijn200 x 100 cm€75 – €140
Lamellen200 x 250 cm€70 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €260
Plisségordijnen140 cm breed€110 – €310
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in 2e Exloërmond. In de tabel hierna vergelijk je informatie over de meest verkochte merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Gamma, Hornbach & FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum.
 • Overige merken: Weinor, Toppoint, Deponti, Bece, Husol, Novoferm en Copaco, Lumenguard, Milano, Swela, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts in regio van Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in 2e Exloërmond? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het overzicht hierna verstrekken we bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker vergelijk je ook montagepartners en shops in Ter Apelkanaal, 1e Exloërmond en Zandberg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Houten jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in 2e Exloërmond?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Screens €290 per kozijn. Bij een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €675). Een standaard rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €775). Betaalbare producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €110 per raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de maximale lengte, soort bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in 2e Exloërmond?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in 2e Exloërmond. In dat geval komt in gediplomeerde montagepartner die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het model fatsoenlijk aanbrengen. Op die manier geniet je van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met slinger of band is op zich ok, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, mobiele app) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9571

Plaats een reactie