Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Aadorp vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Aadorp? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is er al vanaf €92,50. Goede buitenzonwering als een screen is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. Eveneens geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn geweldig veel verschillende modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien delen we de geschatte kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Aadorp en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-aadorp

Zonnescherm laten plaatsen in Aadorp

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Aadorp middels een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel op de goede manier bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk bedrijven die werkzaam zijn in de regio. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en handigste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Aadorp en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De montage-specialist installeert het uitvalscherm of de lamellen op de gewenste manier. Ga altijd na of het product goed is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Aadorp

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Aadorp is ideaal om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele toepassingen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei materialen en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 t/m €2900. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest bekende keuzes.

Effecten van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Tip: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €800 en €2050.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven liggen tussen de €450 tot €1275.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Zeer windbestendig.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Aadorp is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen liggen tussen de €225 tot €1075.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je behoudt jouw privacy.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 varianten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde prijzen liggen tussen de €270 tot wel €1325 voor rolluiken bestellen in Aadorp.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Details over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan de ambiance van huizen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale prijzen schommelen tussen de €720 en €1600.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Aadorp: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen schommelen tussen de €380 en €900. Bijgaand bespreken we de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, makkelijk te plaatsen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties bedragen tussen de €50,00 – €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Aadorp: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen geven een luxueuze en authentieke ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met prijzen van €100 tot wel €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht prijsindicaties van €65 tot +/- €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Aadorp: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, hout, stof, bamboe, PVC. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €65 tot zo’n €250.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. kunststof, aluminium, stof, pvc, bamboe. Toe te passen voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen starten vanaf €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Aadorp professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen. Disclaimer: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven starten bij om en nabij de €450 en kunnen oplopen tot €880.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Aadorp zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, plissé hor, voorzethor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €625.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang verschillende aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere thema’s: het type systeem, de materiaalkeuze, de noodzakelijke afmetingen en de bediening. In het volgende blokje tref je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Aadorp in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€830 – €2225
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€380 – €1450
Screens200 cm – 400 cm breed€270 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€300 – €1350
Rolgordijn120 x 100 cm€60 – €160
Lamellen200 x 250 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €210
Plisségordijnen100 x 220 cm€115 – €380
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Overijssel.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Aadorp. In de volgende tabel tref je een aanvulling op de beste verkochte merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hubo, Gamma, IKEA en Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum.
 • Check ook: Bece, Toppoint, Deponti, Novoferm, Husol, Roma & Copaco, Schlappi, Swela, Milano, Dickson, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Almelo

Goedkope zonwering kopen in Aadorp? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna verstrekken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met installatiepartners en winkels in Weerselo, Mariaparochie en Rossum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We delen nu de meest handige zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Plissegordijnen.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw pand hangt af van de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, modellen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Aadorp?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte onkosten helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €575. Screens €260 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €825). Overige binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €125 per raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het type / model, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, het soort materiaal, kleur en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Aadorp?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Aadorp. In die situaties komt een ervaren professional die ieder raam inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional de zonwering degelijk ophangen. Met deze klusservice profiteer je van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7611

Plaats een reactie