Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Baarland vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Baarland? Zonwering heb je voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan tientallen verschillende oplossing. Op deze pagina verstrekken we een concreet advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook bieden we een kostenindicatie en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Baarland (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-baarland

Zonnescherm laten plaatsen in Baarland

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Baarland middels een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het systeem op de juiste manier bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig vakmannen in de gemeente. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Baarland en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. De professional plaatst het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals overeengekomen. Controleer of het volgens de handleiding is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang offerte van raambekleders in Baarland

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Baarland werkt erg goed om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende systemen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in veel prints en maten. De kosten variëren tussen de €200 tot wel €2625. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest verkochte types.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op om te zitten. Let op: het scherm moet je direct inklappen bij harde wind. De totale investeringen variëren tussen de €925 – €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een goede keuze bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven variëren tussen de €325 tot €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Baarland biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen liggen zo tussen de €375 en €1025.

 • De cassette is klein en compact.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Korte info over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De totale investeringen schommelen tussen de €330 tot zo’n €1300 voor rolluiken bestellen in Baarland.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Adviezen over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van de woning. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte kosten komen uit tussen de €670 t/m €1675.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een goede temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Baarland: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen bedragen tussen de €390 tot €925. Bijgaand leggen we alles uit over de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, snel en simpel te bevestigen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt diverse varianten zoals dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De onkosten liggen zo tussen de €65,00 en €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Baarland: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Aanbod in mooie stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en karaktervolle uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie kosten van €115 tot €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie kosten van €47,5 tot zo’n €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Baarland: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel systemen en materialen zoals onder andere stof, bamboe, hout, PVC, aluminium. Met houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op een tarief van €75 tot €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van bamboe, kunststof, pvc, aluminium, stof. Handig voor grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij zo’n €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Baarland vakkundig gemonteerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten starten bij om en nabij de €400 en lopen op tot €880.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Baarland zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, inzethor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij circa €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €650.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, valraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden berekend door te kijken naar diverse factoren: het type product, materiaalgebruik, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Baarland in april 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2200
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€380 – €1425
Screens1 – 4 meter breed€260 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1275
Rolgordijn200 x 60 cm€65 – €160
Lamellen250 x 150 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €240
Plisségordijnen180 cm breed€120 – €320
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Zeeland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Baarland. Hieronder vind je een overzicht met de grootste merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma, IKEA & Formido, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Kwantum.
 • Overweeg ook: Weinor, Husol, Novoferm, Toppoint, Deponti, Roma & Schlappi, Swela, Sunway, Lumenguard, Milano, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Borsele

Goedkope zonwering kopen in Baarland? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna bekijk je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via deze website kom je ook in contact met leveranciers en winkels in s-Gravenpolder, Oudelande en Hoedekenskerke.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest bestelde zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre of Terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Binnenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw huis hangt af van het soort raam, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in diverse kleuren, dessins en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Baarland?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte investeringen tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Zonnescreens €280 op basis van 1 raam. Kies je voor een knikarmscherm betaal je al snel €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €275 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €765). Budget keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 per kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, designs en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Baarland?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Baarland. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale vakman die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de montagepartner de producten volgens de documentatie aanbrengen. Op die manier ben je zeker van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is voldoende, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon gaat schijnen laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4435

Plaats een reactie