Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oudelande vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Oudelande? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €87,50. Goede buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om de zon en warmte te weren. Eveneens creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit de wereld aan diverse producten. Via deze website kan je aan de slag met een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze verstrekken we gemiddelde kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Oudelande en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-oudelande

Zonnescherm laten plaatsen in Oudelande

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oudelande door een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat alles juist bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type systeem het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het systeem. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest moderne oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Oudelande en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De monteur levert het terrasscherm of de lamellen zoals besproken. Toets of het product goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Oudelande

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oudelande is het meest doeltreffend om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele producten zoals het rolluik schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei dessins en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 tot wel €2700. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest verkochte types.

Waarom kiezen voor terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek op jouw terras. Tip: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte kosten liggen zo tussen de €875 en €2275.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €350 – €1250.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Oudelande is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven liggen tussen de €400 tot wel €1100.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Meer informatie over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De tarieven schommelen tussen de €270 – €1300 voor rolluiken bestellen in Oudelande.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte prijzen variëren tussen de €600 tot €1950.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Oudelande: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven bedragen tussen de €370 en €950. Bijgaand beoordelen we de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, gemakkelijk te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn diverse varianten zoals elektrische, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De onkosten komen uit tussen de €55,00 en €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oudelande: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Te koop in interessante stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en huiselijke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht een kostenplaatje van €105 tot +/- €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan kosten van €57,5 oplopend tot €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Oudelande: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden ontzettend veel modellen en materialen zoals stof, hout, kunststof, aluminium, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht kosten van €77,5 oplopend tot €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, stof, hout, pvc, bamboe. Praktisch voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten bij om en nabij de €80 en lopen op tot €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Oudelande voor je huis

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij €460 en kunnen oplopen tot €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oudelande zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, hordeur, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen beginnen bij €65 en kunnen oplopen tot €600.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, vast raam, tuimelraam, valraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse factoren: het soort product, materiaaltypes, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder tref je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oudelande in juli 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€865 – €2275
Uitvalschermtot 5 meter breed€390 – €1525
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €975
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1425
Rolgordijn100 x 150 cm€50 – €150
Lamellen100 x 250 cm€80 – €190
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €220
Plisségordijnen100 x 130 cm€100 – €340
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Zeeland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Oudelande. In het schema hierna bieden wij informatie over de beste verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo en FonQ, Bol.com, Wehkamp, Formido, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Bece, Deponti, Weinor, Husol, Toppoint, Novoferm & Copaco, Sunway, Schlappi, Swela, Dickson, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Borsele

Goedkope zonwering kopen in Oudelande? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel bieden wij adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal kom je ook in contact met installatiepartners en showrooms in Hoedekenskerke, Ellewoutsdijk en Kwadendamme.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest gekozen zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in diverse kleuren, modellen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Oudelande?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €750. Zonnescreens €230 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €775). Een normaal rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €775). Voordelige binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €140 per raam / kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het product, de afmetingen, soort bediening, materiaalgebruik, dessins en installatiewerk.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Oudelande?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Oudelande. In dat geval komt in ervaren professional die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de professional het model op de goede manier monteren. Op die manier heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met een handslinger is acceptabel, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4436

Plaats een reactie