Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering s-Gravenpolder vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in s-Gravenpolder? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en kan je al kopen vanaf €70,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Tevens realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben immens veel verschillende combinaties. Op dit portaal geven we een handig stappenplan waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze vind je een indicatie van de kosten en namen van regionale zonwering specialisten in s-Gravenpolder (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-s-gravenpolder

Zonnescherm laten plaatsen in s-Gravenpolder

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in s-Gravenpolder door een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat alles fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk vakmannen in de regio. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het systeem. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en comfortabelste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit s-Gravenpolder en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De specialist plaatst de screens of de plissés zoals afgesproken. Ga altijd na of het product goed is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in s-Gravenpolder

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering s-Gravenpolder werkt erg goed om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige producten zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €275 en €2675. In het stukje hierna lees je informatie over de meest handige keuzes.

Ontdek het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Advies: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte tarieven bedragen tussen de €825 t/m €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten variëren tussen de €325 tot €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kan goed tegen een stootje.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in s-Gravenpolder is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten liggen zo tussen de €375 t/m €1075.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde prijzen liggen tussen de €350 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in s-Gravenpolder.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Details over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij luxe huizen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van de woning. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €680 t/m €1800.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een comfortabele temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie s-Gravenpolder: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen variëren tussen de €350 tot €850. In de box hieronder lees je informatie over de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk te plaatsen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in oneindig veel designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals waterafstotende, transparante, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende en een duo rolgordijn. De tarieven komen uit tussen de €62,50 en €150.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in s-Gravenpolder: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Te koop in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en karaktervolle uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met een tarief van €95 tot +/- €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie onkosten van €52,5 tot wel €175.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën s-Gravenpolder: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Het aanbod bestaat uit diverse vormen en materialen als onder andere stof, PVC, bamboe, aluminium, hout. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een kostenplaatje van €65 tot +/- €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. hout, stof, pvc, kunststof, bamboe. Perfect voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in s-Gravenpolder op maat geproduceerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals dakramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, valramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten starten vanaf €450. Voor dure modellen kun je rekenen op €910.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in s-Gravenpolder bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor, hordeur, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen beginnen bij €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €650.

 • Breed inzetbaar: valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal onderdelen: het soort product, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in s-Gravenpolder in maart 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2350
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€385 – €1525
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€300 – €1400
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €155
Lamellen250 x 250 cm€75 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €260
Plisségordijnen100 x 220 cm€100 – €320
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Zeeland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in s-Gravenpolder. In het overzicht hierna bekijk je een toelichting op de grootste merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Gamma, Hubo, Karwei & FonQ, Formido, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum.
 • Bekijk ook: Husol, Roma, Bece, Novoferm, Deponti, Toppoint & Sunway, Swela, Lumenguard, Copaco, Milano, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Borsele

Goedkope zonwering kopen in s-Gravenpolder? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel delen we namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker ontdek je ook installatiepartners en bedrijven in Hansweert, Hoedekenskerke en Schore.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest gekozen zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre of Terras
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Screens.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in verschillende kleuren, stoffen en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in s-Gravenpolder?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De gemiddelde kosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Zonnescreens €275 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1200. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €700). Een basis rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €800). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €140 per raam). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het model, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, het soort materiaal, motiefjes en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in s-Gravenpolder?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in s-Gravenpolder. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren installateur die de raampartij bekijkt en opmeet. Hierna zal de monteur de zonwering vakkundig vastzetten. Op die manier geniet je altijd van fantastische zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met stang of band is voldoende, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, mobiele app, handzender, draaiknop) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken en screens starten bij €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 4430, 4431

Plaats een reactie