Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ellewoutsdijk vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Ellewoutsdijk? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De tarieven starten bij zo’n €72,50. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel afzonderlijke toepassingen. Op deze pagina kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien verstrekken we een indicatie van de kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Ellewoutsdijk en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-ellewoutsdijk

Zonnescherm laten plaatsen in Ellewoutsdijk

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ellewoutsdijk via een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het geheel volgens de documentatie vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk model past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Ellewoutsdijk en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. Het installatiebedrijf installeert het zonnescherm, markiezen of de shutters op de afgesproken plekken. Loop na of de totale constructie correct is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Ellewoutsdijk

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Ellewoutsdijk is heel erg handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere systemen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze designs en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 tot zo’n €2650. In de koopgids hierna behandelen we de meest verkochte systemen.

Kiezen voor terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Advies: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten variëren tussen de €850 tot €2050.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten variëren tussen de €375 tot zo’n €1350.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Ellewoutsdijk is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De normale prijzen liggen tussen de €400 t/m €1100.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven variëren tussen de €310 – €1350 voor rolluiken bestellen in Ellewoutsdijk.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Enorm lange levensduur.

Advies over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen of restaurants. Ze hebben invloed op de sfeer van woningen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De onkosten schommelen tussen de €640 – €1700.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een fijne temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Ellewoutsdijk: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen komen uit tussen de €300 – €825. Bijgaand delen we veel info over de meest populaire types.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, dakraam, elektrische, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €55,00 tot €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ellewoutsdijk: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en unieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan een prijskaartje van €110 tot wel €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op een prijs van €50 tot €180.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Ellewoutsdijk: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel systemen en materialen zoals bijv. kunststof, bamboe, hout, PVC, stof. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met een prijs van €70 tot €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van stof, kunststof, pvc, aluminium, hout. Perfect voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Ellewoutsdijk met exclusieve afwerking

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals valramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen beginnen bij €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €940.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Ellewoutsdijk geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, inzethor, hordeur, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Deze variant weert vliegen, muggen en insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten bij gemiddeld €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €775.

 • Breed inzetbaar: draairaam, uitzetraam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van een aantal factoren: de productcategorie, de materiaalkeuze, de maximale breedte en het soort bediening. In het overzicht hierna bespreken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Ellewoutsdijk in mei 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€805 – €2100
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€380 – €1625
Screens2 – 4 meter breed€245 – €1025
Rolluik1 – 4 meter breed€305 – €1425
Rolgordijn120 x 100 cm€60 – €140
Lamellen200 x 200 cm€50 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €210
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €310
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Zeeland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Ellewoutsdijk. In de tabel hierna bespreken we een toelichting op de populairste merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei & Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Bol.com.
 • Bekijk ook: Weinor, Husol, Bece, Roma, Novoferm, Toppoint & Swela, Copaco, Milano, Schlappi, Dickson, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Borsele

Goedkope zonwering kopen in Ellewoutsdijk? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel tonen wij bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vergelijk je ook monteurs en bedrijven in Kwadendamme, Driewegen en Baarland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de meest populaire zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in veel kleuren, dessins en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Ellewoutsdijk?

De prijsindicaties van zonwering zijn weer anders per woning. De normale investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Buitenscreens €200 per raampartij. Bij een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1025. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een normaal rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €785). Budget producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €105 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, designs en kosten van installatie.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Ellewoutsdijk?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Ellewoutsdijk. Dan komt er een gespecialiseerde monteur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de monteur de zonwering op de juiste manier bevestigen. Dankzij de montageservice profiteer je van goede zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met slinger of band is op zich ok, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4437

Plaats een reactie