Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kwadendamme vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Kwadendamme? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De prijzen beginnen vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is het meest doeltreffend tegen hevige zon. Tevens geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben enorm veel diverse oplossing. Op dit portaal vind je een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij bieden we de geschatte kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Kwadendamme en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-kwadendamme

Zonnescherm laten plaatsen in Kwadendamme

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Kwadendamme middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het product juist aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je razendsnel experts in de regio. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Kwadendamme en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. Het installatiebedrijf installeert het uitvalscherm of de shutters op de gewenste manier. Controleer of alles juist is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang offerte van raambekleders in Kwadendamme

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Kwadendamme is het meest effectief om de temperatuur in de woning te beperken. Verder geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele artikelen zoals rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei kleuren en afmetingen. De kosten variëren tussen de €400 t/m €2700. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de beste types.

Laten monteren van terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Belangrijk: dit model kan vies worden door regen. De normale prijzen schommelen tussen de €850 tot €2075.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen variëren tussen de €450 t/m €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kan goed tegen een stootje.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Kwadendamme is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen variëren tussen de €275 – €1000.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties variëren tussen de €360 en €1350 voor rolluiken bestellen in Kwadendamme.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Werkt inbraakwerend.

Adviezen over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van oudere woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van het pand. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte kosten komen uit tussen de €700 en €1650.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Kwadendamme: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen liggen tussen de €350 en €850. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, simpel te monteren, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn allerlei soorten zoals dakraam, kiepkantelraam, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €55,00 en €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kwadendamme: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en unieke uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met kosten van €110 tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan onkosten van €52,5 tot €170.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Kwadendamme: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit oneindig veel systemen en materialen zoals bijv. bamboe, kunststof, stof, aluminium, hout. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie prijsindicaties van €70 tot €210.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals stof, pvc, kunststof, aluminium, bamboe. Perfect voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Kwadendamme met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, dakramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten beginnen bij €480 en lopen op tot €930.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Kwadendamme zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, hordeur, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Deze weert muggen en vliegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten beginnen bij circa €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €575.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van allerlei factoren: het soort systeem, het materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Kwadendamme in mei 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€870 – €2050
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€360 – €1475
Screenstot 400 cm breed€245 – €1000
Rolluik300 – 400 cm breed€285 – €1225
Rolgordijn150 x 100 cm€80 – €170
Lamellen200 x 250 cm€50 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €240
Plisségordijnen100 x 180 cm€125 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Zeeland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Kwadendamme. In het schema hieronder tref je informatie over de populairste merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo en Bol.com, Kwantum, FonQ, Formido, Leen Bakker.
 • Check ook: Deponti, Novoferm, Husol, Roma, Bece, Weinor en Milano, Schlappi, Lumenguard, Dickson, Sunway, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Borsele

Goedkope zonwering kopen in Kwadendamme? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje delen we gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Op deze site ontdek je ook leveranciers en showrooms in Wemeldinge, Baarland en s-Gravenpolder.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de beste zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: het soort raam, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, dessins en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Kwadendamme?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Zonnescreens €270 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1200. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €775). Een normaal rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €790). Gunstiger geprijsde keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €110 per raam / kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. type systeem, de afmetingen, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, prints en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Kwadendamme?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Kwadendamme. Hierbij komt een lokale expert die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner de producten volgens de documentatie vastzetten. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met een handslinger werkt in de basis mooi, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken of schermen beginnen bij €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4434

Plaats een reactie