Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lewedorp vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Lewedorp? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en regel je al vanaf €80,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is zeer handig tegen hevige zon. Daarbij behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je immens veel diverse oplossing. Via deze website bieden we een uitgebreide keuzehulp waarmee jij inzicht krijgt in de opties. In aanvulling daarop check je gemiddelde kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Lewedorp en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-lewedorp

Zonnescherm laten plaatsen in Lewedorp

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Lewedorp middels een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie juist bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Lewedorp en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De installateur monteert het knikarmscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Controleer of alles juist is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Lewedorp

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Lewedorp is het meest geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende modellen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 – €2850. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest praktische toepassingen.

Waar kiezen voor terrasschermen & knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Belangrijk: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De onkosten bedragen tussen de €850 t/m €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 en €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Zeer windbestendig.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Lewedorp biedt je design rolluiken voor als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €275 – €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale prijzen bedragen tussen de €370 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Lewedorp.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De kosten bedragen tussen de €740 t/m €1725.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een fijne temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Lewedorp: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten liggen tussen de €370 tot €850. In het boxje hieronder beoordelen we de meest interessante types.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk te monteren, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden verschillende types zoals verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, elektrische, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €52,50 en €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lewedorp: heel simpel zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en karakteristieke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht onkosten van €115 tot wel €425.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een tarief van €52,5 tot +/- €180.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Lewedorp: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Het aanbod bestaat uit tientallen modellen en materialen zoals bijvoorbeeld stof, kunststof, bamboe, PVC, hout. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met prijsindicaties van €65 tot zo’n €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals kunststof, stof, hout, bamboe, aluminium. Praktisch voor grote ramen en matchen goed met een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten starten vanaf €80 en lopen op tot €185.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Lewedorp met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen, vaste ramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen beginnen bij €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €870.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Lewedorp geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, plissé hor, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model weert muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten bij om en nabij de €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €750.

 • Te monteren op: draairaam, schuifraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 hangen af van diverse zaken: de productcategorie, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna bekijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Lewedorp in april 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€805 – €2325
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€395 – €1500
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€310 – €1350
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €150
Lamellen200 x 200 cm€60 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €220
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €380
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Zeeland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Lewedorp. In het volgende blokje bieden wij informatie over de meest gekozen merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hornbach, Praxis, Karwei en FonQ, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Kwantum.
 • Bekijk ook: Roma, Husol, Weinor, Bece, Novoferm, Deponti & Lumenguard, Milano, Copaco, Dickson, Schlappi, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Borsele

Goedkope zonwering kopen in Lewedorp? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema vergelijk je contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site vind je ook montagepartners en showrooms in s-Heerenhoek, s-Heer Arendskerke en Borssele.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest verkochte zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Screens.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in meerdere kleuren, vormen en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Lewedorp?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De huidige kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €725. Screens €235 per raam. Wanneer je kiest voor een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een normaal rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €820). Budget soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €105 per raam). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het type / model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, materiaaltypes, kleuren en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Lewedorp?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Lewedorp. In die situaties komt een gediplomeerde monteur die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het systeem op de juiste wijze aanbrengen. Dankzij de montageservice profiteer je van effectieve zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is acceptabel, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4456

Plaats een reactie