Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hansweert vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Hansweert? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Je laat dit al plaatsen vanaf €67,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Soms biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit geweldig veel verschillende systemen. Op dit portaal verstrekken we een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij bieden we een indicatie van de kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Hansweert en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-hansweert

Zonnescherm laten plaatsen in Hansweert

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Hansweert door een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie fatsoenlijk bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je razendsnel experts in de regio. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type product aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, extra schaduw, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest actuele optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Hansweert en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf installeert het zonneschermen of de rolgordijnen op de gewenste manier. Loop na of de totale constructie correct is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Hansweert

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Hansweert is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere producten zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze prints en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €300 tot wel €2600. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne producten.

Bestellen van knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de ramen. Belangrijk: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De tarieven komen uit tussen de €850 tot €2275.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijsindicaties komen uit tussen de €375 tot €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Hansweert komt perfect tot z’n recht als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven komen uit tussen de €275 t/m €1075.

 • De cassette is klein en compact.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijzen bedragen tussen de €260 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Hansweert.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Werkt inbraakwerend.

Informatie over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Ze hebben invloed op de ambiance van gebouwen. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De onkosten bedragen tussen de €720 t/m €1975.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Hansweert: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen komen uit tussen de €390 – €900. In deze koopgids vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt verschillende types zoals dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €45,00 – €170.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hansweert: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Te koop in prachtige stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen geven een luxueuze en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan prijzen van €110 tot wel €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan prijsindicaties van €65 oplopend tot €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Hansweert: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit mega veel soorten en materialen zoals bijv. kunststof, stof, bamboe, hout, aluminium. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met een tarief van €82,5 oplopend tot €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. pvc, stof, aluminium, hout, kunststof. Toe te passen voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten bij om en nabij de €60 en lopen op tot €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Hansweert inclusief plaatsing

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €420 en lopen op tot €870.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Hansweert bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, plissé hor, inzethor, hordeur, rolhor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen starten vanaf €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €575.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd via verschillende keuzes: het soort product, de materiaaltypes, de maximale lengte en de bediening. In de tabel hierna verstrekken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hansweert in april 2024.

Model zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€805 – €2125
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€390 – €1375
Screens2 – 4 meter breed€280 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€310 – €1300
Rolgordijn100 x 175 cm€80 – €140
Lamellen250 x 150 cm€55 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €270
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €320
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zeeland.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Hansweert. In de volgende tabel verstrekken we een toelichting op de beste verkochte merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hornbach, IKEA, Praxis & FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, Bol.com.
 • Zie ook: Deponti, Bece, Toppoint, Weinor, Roma, Husol en Copaco, Swela, Schlappi, Dickson, Sunway, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Reimerswaal

Goedkope zonwering kopen in Hansweert? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna bespreken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vind je ook installateurs en winkels in Waarde, Schore en Oostdijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de stijl van de kamer. We delen nu de mooiste zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Rolluiken.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in velerlei kleuren, dessins en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Hansweert?

De uitgaven voor zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige investeringen tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €600. Zonnescreens €200 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1125. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €470. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €765). Overige binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €130 per raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de grootte (lengte en breedte), bediening, type materiaal, kleur en installatiewerk.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Hansweert?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Hansweert. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde expert die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het zonnescherm op de juiste manier bevestigen. Dankzij deze service heb je gegarandeerd optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met een handslinger is op zich ok, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4417

Plaats een reactie