Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schore vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Schore? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €50,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is ideaal om zonnestralen te weren. In veel gevallen win je met een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben tientallen afzonderlijke oplossing. Via deze website bieden we een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens verstrekken we de huidige tarieven en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Schore en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-schore

Zonnescherm laten plaatsen in Schore

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Schore middels een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de juiste wijze opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe experts die werkzaam zijn in de regio. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het product. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Schore en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De specialist hangt het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Loop na of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Schore

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Schore wordt gekocht door mensen om je woning wat te verkoelen. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende systemen zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei dessins en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 tot zo’n €2750. In onderstaande alinea behandelen we de beste oplossingen.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Disclaimer: dit model kan vies worden door regen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €825 tot €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen liggen tussen de €375 en €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Zeer windbestendig.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Schore is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €350 tot wel €1050.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 modellen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale tarieven variëren tussen de €340 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Schore.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Korte info over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van het pand. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijsindicaties schommelen tussen de €620 tot wel €1625.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Schore: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen bedragen tussen de €370 en €850. In de onderstaande keuzegids lees je de voordelen en nadelen van de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in verscheidene dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn diverse modellen zoals transparante, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €65,00 tot €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schore: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in interessante stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en rustieke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht een kostenplaatje van €115 tot zo’n €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een tarief van €57,5 oplopend tot €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Schore: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Je kunt kiezen uit oneindig veel dessins en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, stof, kunststof, hout, bamboe. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie prijzen van €82,5 tot wel €230.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van stof, bamboe, pvc, aluminium, kunststof. Handig voor imposante / grote ramen en bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen starten bij om en nabij de €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Schore in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen, valramen, schuiframen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen starten bij gemiddeld €480. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Schore geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten starten bij om en nabij de €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere factoren: het soort systeem, materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en het soort bediening. In de volgende tabel verstrekken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Schore in februari 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2375
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€400 – €1250
Screens200 cm – 400 cm breed€250 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1400
Rolgordijn150 x 250 cm€55 – €175
Lamellen150 x 100 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Zeeland.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Iedere leverancier heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Schore. In de tabel hieronder delen we uitleg over de populairste merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, IKEA, Karwei, Hornbach & Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Formido.
 • Andere merken: Toppoint, Roma, Weinor, Bece, Novoferm, Husol en Schlappi, Milano, Dickson, Copaco, Lumenguard, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Kapelle

Goedkope zonwering kopen in Schore? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna vergelijk je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker kom je ook in contact met leveranciers en shops in Oostdijk, Wemeldinge en Kruiningen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de beste zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras of Serre
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bekijk snel meer details over: Knikarmscherm.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering voor jouw woning realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, designs en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Schore?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte onkosten helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €575. Zonnescreens €215 op basis van 1 raam. Bij een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een standaard rolluik kost €490. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €815). Betaalbare producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €145 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: de gekozen constructie, het formaat, de bedieningsopties, het materiaal, designs en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Schore?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Schore. In dat geval komt in ervaren professional die ieder raam bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het product op de goede manier bevestigen. Dankzij de montageservice geniet je van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met slinger of band is werkbaar, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen liggen rond de €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 4423

Plaats een reactie