Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Teteringen vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Teteringen? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en regel je al vanaf €67,50. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest doeltreffend tegen hevige zon. Daarnaast geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn tientallen afzonderlijke producten. Via deze website bieden we een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens geven we gemiddelde kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Teteringen (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-teteringen

Zonnescherm laten plaatsen in Teteringen

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Teteringen middels een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat alles op de goede manier bevestigd wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je razendsnel experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Teteringen en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De installateur hangt het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals besproken. Controleer of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Teteringen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Teteringen is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende systemen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze materialen en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 tot €2825. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest moderne keuzes.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Let op: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €900 t/m €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Moderne eigentijdse look.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten komen uit tussen de €475 – €1300.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Teteringen is een prima keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De prijzen bedragen tussen de €225 en €1100.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Advies over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 varianten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €280 en €1225 voor rolluiken bestellen in Teteringen.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Schrikt inbrekers af.

Advies over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijzen liggen zo tussen de €660 – €1825.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een goede temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Teteringen: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven schommelen tussen de €300 tot €850. In het bijgaande stukje delen we veel info over de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, snel en simpel op te hangen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan diverse varianten zoals elektrische, verduisterende, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €57,50 – €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Teteringen: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Te koop in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en brocante uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie een prijskaartje van €100 tot zo’n €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op een prijs van €57,5 tot €150.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Teteringen: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit mega veel dessins en materialen als bijv. stof, kunststof, aluminium, bamboe, PVC. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan een tarief van €70 tot zo’n €250.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, kunststof, stof, bamboe, pvc. Geschikt voor grote ramen en matchen goed met een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij circa €85 en lopen op tot €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Teteringen direct van de fabriek

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen starten bij gemiddeld €460. Voor dure modellen kun je rekenen op €930.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Teteringen zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: inzethor, plissé hor, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen beginnen bij circa €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €800.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, valraam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De juiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn afhankelijk van diverse keuzes: het type systeem, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. In de tabel hierna bespreken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Teteringen in juni 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€840 – €2075
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€385 – €1275
Screens2 – 4 meter breed€240 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€290 – €1425
Rolgordijntot 3 meter breed€50 – €140
Lamellen200 x 200 cm€65 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€120 – €320
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Teteringen. In de tabel hieronder bieden wij informatie over de meest gekozen merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Hubo, Hornbach en Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Overige merken: Husol, Novoferm, Toppoint, Deponti, Roma, Bece en Dickson, Copaco, Sunway, Lumenguard, Schlappi, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Breda

Goedkope zonwering kopen in Teteringen? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder bespreken we gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker check je ook monteurs en verkooppunten in Prinsenbeek, Ulvenhout en Terheijden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest populaire zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in diverse kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Teteringen?

De uitgaven voor zonwering zijn voor iedereen anders. De normale investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €650. Zonnescreens €210 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €765). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €110 per raam). De totale onkosten hangen af van: de gewenste producten, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Teteringen?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Teteringen. Hierbij komt een gediplomeerde monteur die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de producten goed ophangen. Dankzij deze service heb je gegarandeerd goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met een handslinger is op zich ok, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4847

Plaats een reactie