Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Prinsenbeek vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Prinsenbeek? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De prijzen beginnen vanaf €70,00. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is zeer handig om je woning koel te houden. Soms behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit enorm veel diverse toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop vind je gemiddelde tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Prinsenbeek (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-prinsenbeek

Zonnescherm laten plaatsen in Prinsenbeek

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Prinsenbeek via een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het geheel goed aangebracht wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel experts uit de buurt. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Prinsenbeek en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De specialist installeert het zonnescherm, markiezen of de plissés zoals jij dat wilt. Controleer of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Inzicht in de kosten van raambekleders in Prinsenbeek

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Prinsenbeek is het meest effectief om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere modellen zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 – €2900. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest gekozen modellen.

Laten monteren van terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Disclaimer: dit model kan kapot waaien bij wind. De kosten bedragen tussen de €850 t/m €2000.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen liggen zo tussen de €375 – €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Prinsenbeek is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De verwachte kosten bedragen tussen de €200 tot zo’n €1050.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Te integreren in het kozijn.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €350 en €1475 voor rolluiken bestellen in Prinsenbeek.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €670 tot wel €1725.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Prinsenbeek: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen liggen zo tussen de €360 – €925. Bijgaand geven we een toelichting op de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te monteren, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan allerlei soorten zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €55,00 en €170.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Prinsenbeek: eenvoudig zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een luxe en brocante uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht kosten van €90 oplopend tot €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht prijsindicaties van €52,5 tot wel €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Prinsenbeek: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit mega veel modellen en materialen als aluminium, kunststof, stof, hout, bamboe. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een kostenplaatje van €75 oplopend tot €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. kunststof, hout, aluminium, bamboe, stof. Ideaal voor lange / grote ramen en bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij circa €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Prinsenbeek voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, valramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen starten bij gemiddeld €410 en kunnen oplopen tot €960.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Prinsenbeek zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, lamellenhor, inzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Deze weert vliegen, muggen en insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij circa €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, draairaam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang verschillende aanbiedingen van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van velerlei onderdelen: de productcategorie, type materiaal, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. In de tabel hieronder vergelijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Prinsenbeek in mei 2024.

Categorie zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€805 – €2100
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1625
Screens3 – 4 meter breed€245 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€325 – €1275
Rolgordijn200 x 60 cm€45 – €175
Lamellen150 x 100 cm€45 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €250
Plisségordijnen170 cm breed€100 – €320
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Prinsenbeek. In het volgende schema vind je een aanvulling op de beste verkochte merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Hornbach, Gamma, Karwei en FonQ, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Check ook: Novoferm, Deponti, Toppoint, Weinor, Bece, Roma & Swela, Lumenguard, Milano, Dickson, Sunway, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Breda

Goedkope zonwering kopen in Prinsenbeek? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje bekijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vind je ook installateurs en winkels in Heijningen, Terheijden en Oudemolen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die matcht met jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest handige zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras & Serre
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Check ook aanvullende info over: Buitenzonwering.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in verschillende kleuren, stoffen en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Prinsenbeek?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De normale onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Screens €200 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm betaal je om en nabij de €1100. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €600). Een basis rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €765). Overige soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: het type / model, het formaat, de bedieningsopties, de materiaaltypes, kleuren en prints en montagekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Prinsenbeek?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Prinsenbeek. In die situaties komt een gespecialiseerde montagepartner die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman de zonwering degelijk monteren. Op die manier ben je zeker van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met stang of band is werkbaar, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (handzender, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken of screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4840, 4841

Plaats een reactie